Arduino minimaal energieverbruik

Ik weet dat er veel over dit onderwerp te vinden is op het net, maar ik kan er niet in slagen om samen de punten te vormen. Ik probeer een sensorsysteem te maken dat zo lang mogelijk kan rennen, zo niet eindeloos met een Arduino, en dat ook heel goedkoop. Ik heb een £ 1 Arduino Nano-kloon die met sensor en alarm werkt, maar momenteel loopt de USB-stroom van de pc weg.

I have followed this guide to minimize power usage code side: https://www.openhomeautomation.net/arduino-battery/

En ik heb gelezen dat de Vin-pen minimaal 7 volt nodig heeft om goed te werken, dus 2 volt wordt verspild door hitte en maakt een 5V-niveau.

Ik heb een 3.7V lithiumcel van 4300mAh, dus ik dacht dat ik een extra boostmodule nodig zou hebben.

Maar het lijkt erop dat de Nano kan werken met 3V. Maar de 3.3V rail is blijkbaar gemaakt voor externe sensoren, ervan uitgaande dat ik een combinatie van goedkoop/eenvoudig en hoog rendement wil. Kan ik gewoon een 3.7 lipo in de 5V rail van de Nano en een 5V zonnepaneel (met diode) tot op hetzelfde punt haken? Zal dit mijn Nano doden? Als dat niet het geval is, is het dan de moeite waard om de 3.7V te verlagen tot het minimum dat de Nano kan gebruiken?

Onderklokken is geen probleem, het wordt in wezen wakker elke uur leest 5 sensoren en als alles goed is (99% van de tijd) gaat het weer een uur in slaap. Lineaire spanningsregelaars lijken de overtollige spanning als warmte te verbranden. En wat gebeurt er als de batterij dood gaat en niet langer 3,7 volt is? En als mijn zonnepaneel ongeveer 5V is bij goed licht, als het gedeeltelijk in de schaduw staat en slechts 3,5 volt heeft, zou het mijn lipo niet opladen tot 100% capaciteit. Mocht ik opvoeren verhoog dan DC/DC de paneelspanning om mijn cel op te laden.

Begeleiding alstublieft.

2

Geen antwoorden

0