Hoe een prioriteitswachtrij te implementeren

Ik vroeg me af of ik specifieke delen van de c ++ -bibliotheek zou kunnen gebruiken voor mijn arduino-schets. De arduino-bibliotheek heeft bijvoorbeeld een wachtrij-array, maar ik wilde een prioriteitwachtrij gebruiken voor mijn schets en ik weet niet zeker hoe ik het wachtrijkopjebestand moet wijzigen om dat te doen. Ook als ik de prioriteit wachtrij uit de c ++ bibliotheek kan gebruiken, vertel me alsjeblieft hoe ik dat zou doen.

Dank je

1
Er is geen prioriteitswachtrij op de Arduino - en om een ​​goede reden: dit soort dingen zijn echt niet geschikt voor kleine microcontrollers met beperkte middelen. Hoewel het misschien mogelijk is om het zelf te rollen, is waarschijnlijk niet het juiste ding om te doen - in plaats daarvan zou je moeten nadenken over wat je eigenlijk probeert te bereiken en nagaan of dit echt de juiste manier is om het te doen.
toegevoegd de auteur Majenko, de bron
Het kan tijd zijn om jezelf gekoppelde lijsten te leren ...
toegevoegd de auteur Majenko, de bron
Nee, het is een basisconcept van C, geen bibliotheekfunctie.
toegevoegd de auteur Majenko, de bron
Hallo Majenko bedankt voor het beantwoorden. Weet je of er een araylist-implementatie is. Ik probeer het algoritme van djikistra te implementeren. Ik was in staat om een ​​bfs te doen met alleen het gebruik van een array, maar djikistra's worden een beetje ingewikkeld bij het gebruik van slechts arrays. Ik denk dat ik met een arraylist kan werken als Arduino het heeft. @Majenko
toegevoegd de auteur goodfellas95, de bron
Bevat de arduino-bibliotheek gekoppelde lijsten @Majenko
toegevoegd de auteur goodfellas95, de bron

Geen antwoorden

0