Waarom kunnen de meeste servo's niet meer dan 180 ° draaien?

Ik was aan het kijken hoe een servomotor werkt. Ik besefte dat een standaardservo maar 180 ° kan worden, maar ik begreep niet waarom. Komt het door de potentiometer?

5
Je zou eigenlijk (de meeste) servo's kunnen aanpassen om een ​​continue rotatie te doen. MAAR het zou enigszins tegen de redenering achter servo's zijn. Meestal kunt u de positie niet meer instellen, maar kunt u alleen de snelheid instellen.
toegevoegd de auteur dotnetengineer, de bron

1 antwoord

Fundamenteel, omdat de systemen waarvoor ze zijn ontworpen roterende beweging naar lineair omzetten, meestal met een bereik van aanzienlijk minder dan 180 graden (waarschijnlijk meer als 120 graden).

Omdat het besturingsschema van PWM positie -pulsen geen aanvragen over een willekeurig bereik kan overbrengen, moet de toewijzing van pulsbreedte aan positie beperkt zijn en is het verstandig ingesteld om in kaart te brengen naar iets gerelateerd tot het bruikbare bereik.

Omdat deze beperkingen in taak zijn, kan een vrij gewone draaipotentiometer van minder dan 360 graden worden gebruikt voor positiewaarneming.

Gegeven dat het bruikbare bereik beperkt is, en de potentiometer relatief eenvoudig te beschadigen is door overrotatie, is de versnellingsbak typisch geconstrueerd met een mechanische rotatiestop ergens buiten het normale bereik van zelfrotatie.

5
toegevoegd