Opto Isolator-vraag

Ik bouw een CANBUS-netwerk op basis van een Arduino om in een offroad-racetruck te gaan. Het voertuig heeft twee afzonderlijke batterijsystemen en ik zou graag de spanning willen controleren terwijl ze nog steeds elektrisch worden geïsoleerd van de Arduino zelf. Voor de spanningscontrole zelf, neem ik aan dat ik een eenvoudige spanningsdeler kan gebruiken in een analoge pin. Om de Arduino elektrisch te isoleren, zou een Opto-isolator werken? Ik heb deze gevonden: https://www.sparkfun.com/products/9118 maar het lijkt erop dat het is ontworpen voor lage spanning om hoogspanning te regelen, in tegenstelling tot andersom.

1

2 antwoord

Een opto-isolator is goed voor digitale signalen, maar zal een analoog signaal niet nauwkeurig overdragen.

In plaats daarvan zou je ADC's op de verschillende circuits kunnen zetten en hun communicatie met een meester Arduino op te isoleren.

3
toegevoegd
Als u afzonderlijke microcontrollers op afzonderlijke batterijsystemen gebruikt, zou een draadloze oplossing misschien goed zijn.
toegevoegd de auteur Dave X, de bron
In plaats van een ADC zou ik een andere microcontroller gebruiken met een geïntegreerde ADC (zelfs een korte Attiny85, slechts 8 pinnen en drie analoge pinnen), gevoed door de batterij die hij moet detecteren. Elke x seconden (of milliseconden, maar echt snel gaan is nutteloos denk ik) wordt het wakker, maakt een conversie, stuurt het op de seriële interface en slaapt weer. Op deze manier heeft u slechts één optoisolator nodig (op de seriële draad die van de afstemming op het ontvangende circuit gaat). het gebruik van een externe ADC vereist drie optoisolators voor SPI of een vreemde configuratie voor I2C (omdat de draden bidirectioneel zijn)
toegevoegd de auteur Tom Collins, de bron
De spanningsdetecterende kant zou toch zijn eigen microcontroller hebben, dus dat zal ik waarschijnlijk doen!
toegevoegd de auteur Abu Fahim, de bron

1) met behulp van stroomsensoren op basis van Hall-effect: https://www.sparkfun.com/products/8882 . Hun detectiecircuit/-draden en analoge onderdelen zijn elektrisch geïsoleerd.

De nadelen zijn: om de spanning te berekenen, moet u een lastweerstand met een bekende waarde aansluiten op de batterijen, maar u kunt het belastingscircuit tijdens de meting inschakelen via relais; gevoelig voor magnetisch veld, kan enige afscherming nodig zijn.

2) to use isolation amplifiers: please see http://www.analog.com/en/products/amplifiers/isolation-amplifiers.html

1
toegevoegd