Waarom heeft de Arduino UNO een aparte voedingspoort als ook USB deze voedt?

Kun je de Arduino alleen van een USB-kabel voorzien, zonder de gewone stroomaansluiting te gebruiken? Zo ja, wat is het nut van de extra stroomaansluiting: om extra vermogen te leveren? Ook hebben niet alleen twee USB-poorten een voor de macht een voor het verbinden met de computer, of een micro-USB.

0

3 antwoord

Kun je de Arduino alleen via een USB-kabel van stroom voorzien zonder de   normale stroomaansluiting?

U kunt de USB-kabel alleen gebruiken om het bord van stroom te voorzien.

Zo ja, wat is het nut van de extra stroomaansluiting: te bieden   extra vermogen?

You can use either to power the board. By using just the power plug you can make your Arduino portable by using a battery box or power it via a wall plug.

Ook hebben niet alleen twee USB-poorten een voor de macht een voor het verbinden   naar de computer of een micro-USB.

Er is maar EEN USB nodig om op te laden en te programmeren.

enter image description here

enter image description here

enter image description here

4
toegevoegd

Zoals Hyperbola al zei, is de USB-poortfunctie in de eerste plaats bedoeld om het bord te programmeren. Omdat de USB-poort ook stroomkabels bevat, is het handig om het apparaat via de USB-poort van stroom te voorzien.

Het belangrijkste nadeel van het voeden van de USB-poort is echter dat deze een beperkte stroom kan leveren: gewoonlijk kunnen de USB2-poorten tot 500mA leveren voordat ze worden afgesloten. Om ervoor te zorgen dat het arduino-bord hieraan voldoet, werd een 500mA-zekering op het bord geplaatst net na de 5V-usb-ingang.

Nu, wat als uw laatste circuit meer dan 500 mA vereist? Moet je van bord wisselen? Natuurlijk niet! je kunt gewoon de externe voedingsingang gebruiken om het Arduino-bord en alle andere schakelingen van stroom te voorzien zonder je zorgen te hoeven maken over de beperking van 500mA. Natuurlijk heeft de boordregelaar ook limieten, maar je hebt meer flexibiliteit.

Bovendien draaien draagbare toepassingen op batterijen. Geen enkele batterij kan exact 5V leveren (meestal alkaline batterijen leveren 1,5V per batterij, terwijl lithium meestal 3,7V/cel heeft, maar dit varieert in de loop van de tijd). Dientengevolge zetten ze een boordregelaar in voor het leveren van 5V vanaf elke 6.5V + bron.

Samenvattend: de USB-stroom is handig, omdat u hem meestal van de pc krijgt tijdens het programmeren. Een externe connector is echter erg belangrijk omdat deze u meer flexibiliteit biedt bij het kiezen van de voeding. U hoeft niet allebei te gebruiken: u kunt gewoon kiezen wat het beste bij uw behoeften past.

1
toegevoegd
Bedankt, dit beantwoordt mijn vraag, naast de opmerkingen en foto's van Robert Cole.
toegevoegd de auteur David Blomstrom, de bron

Arduino is in essentie een ingebed systeem en kan worden gebruikt als een op zichzelf staand apparaat. De USB-poort is bedoeld voor:

  1. Het apparaat opstarten.
  2. programmeer via een computer, d.w.z. dump de schets erop die je kunt programmeren in de Arduino IDE.

Zodra je het programma erop hebt gedumpt, blijft het voor altijd behouden, tenzij je het verandert/wist en daarom kun je de Arduino overal gebruiken zonder een computer (USB-poort) mee te nemen.

1
toegevoegd