Digit LED heeft een enkele ingang, meerdere uitgangen voor elk segment. Zorgen over het "zinken" van 5v-voeding in digitale pinnen

De modelnaam is 5161BS

enter image description here

Pennen 3/8 worden ingevoerd en de rest worden uitgevoerd voor elk afzonderlijk segment.

Ik heb pin 3 verbonden met de 5v pin op de Arduino en de rest met individuele digitale pinnen.

Met een eenvoudige schets waarbij de pinnen zijn ingesteld op modusuitvoer, zijn alle segmenten verlicht.

Mijn zorg is dat de manier waarop ik elk segment uitzet, is door de output pin op hoog te zetten.

Betekenis

5v pin --> LED <-- Digital pin

Is dit gevaarlijk om twee spanningsbronnen in dezelfde richting te laten gaan? Is er een andere manier om dit te doen?

1
@TisteAndii, ze zouden dezelfde helderheid hebben als ze identiek zijn. Maar slechts een klein verschil in de spanningsval leidt tot een grote voorspanning voor de stroom wanneer deze op deze manier wordt aangesloten.
toegevoegd de auteur Slytherincess, de bron
Heb je stroombeperkende weerstanden? Dit is de eerste vraag. Anders beschadigt u waarschijnlijk iets.
toegevoegd de auteur Nick Gammon, de bron
Nou dat is beter dan niets. Wanneer meerdere segmenten worden weergegeven, hebben deze echter verschillende helderheden omdat die ene weerstand er verschillende stromen door zal hebben. Je hebt echt 330 ohm nodig op alle pins behalve de 5V one.
toegevoegd de auteur Nick Gammon, de bron
@NickGammon Daar ben ik niet zeker van. Ik verwacht dat alle verlichte segmenten dezelfde helderheid hebben, hoewel de helderheid van elke LED zal toenemen omdat er minder LED's branden, omdat er meer stroom is om rond te gaan.
toegevoegd de auteur TisteAndii, de bron
Gelukkig heb ik een weerstand van 330 ohm van de 5v pin geplaatst. Maar geen andere weerstanden.
toegevoegd de auteur Renato, de bron
Als er een verschil was, was het niet merkbaar. photos.google.com/share/… Hoewel het lijkt alsof het laatste cijfer "-" aanzienlijk helderder was uit de video dan wanneer de meerdere segmenten werden verlicht.
toegevoegd de auteur Renato, de bron

2 antwoord

Het apparaat dat u gebruikt, is een algemene anodeweergave. Dit betekent dat de anodes (+ ve-aansluitingen) van alle LED's op één gemeenschappelijke pin zijn aangesloten (well, in werkelijkheid 2 pins, pin 3 en 8 zijn intern verbonden). Hun kathodes (-ve terminals) vormen de resterende pinnen. Nu, om een ​​LED op te lichten, hebt u 5 V aan zijn anode en GND aan zijn kathode nodig. Je hebt 5 V aangesloten op pin 3, wat staat voor de gemeenschappelijke anode van elke LED, dus het enige dat overblijft om een ​​LED in te schakelen, is om GND met de bijbehorende kathode te verbinden. Dus toen je alle resterende pinnen (de kathodes) OUTPUT maakte, zet de Nano standaard die pinnen op een logische LAGE (of GND) waarde, dus ALLE LED's gingen branden. Elke led heeft nu 5 - 0 = 5 V over de klemmen en is voorwaarts voorgespannen.

Wanneer u echter HOOG schrijft voor een kathode, is het potentiaalverschil over de bijbehorende LED/segment nu nul, omdat die LED 5 V heeft aan zijn anode (pin 3/8) en 5 V aan zijn kathode (als gevolg van schrijven HOOG), en 5 - 5 = 0 V , dus is deze in tegengestelde richting vooringesteld (ten minste 2 V of daaromheen is nodig voor een rode LED die voorwaarts wordt voorgespannen) en dus wordt het segment uitgeschakeld. En zo bepaalt u welk segment op elk moment aan staat: u schrijft een LAAG naar een kathode om het bijbehorende segment in te schakelen en schrijft HIGH om het uit te schakelen. Het klinkt contra-intuïtief maar het volgt als je erover nadenkt. Wat betreft uw vraag, er wordt nergens schade aan toegebracht; de minimale spanning over de LED is 0 V (ruim onder de maximale piekinversiespanning), terwijl de maximale spanning over de LED ongeveer 2 V is, als u de sterk aanbevolen stroombegrenzende weerstanden gebruikt (220/330 ohm is goed) in serie tussen elke kathode en zijn Arduino digitale pen.

Zonder weerstanden zult u veel stroom trekken via elke pin, in totaal veel meer dan de Nano veilig kan leveren. Gebruik weerstanden die de stroom door elke LED beperken tot 10-20mA.

2
toegevoegd

Dit wordt een LED voor gewone anoden genoemd. De anodes (+ kant) worden gedeeld. Ze dragen waarschijnlijk twee pinnen (3 en 8) om de stroom naar de anodes te delen.

Het verbinden van de gemeenschappelijke anode met + 5V is prima. Je moet echter stroombegrenzende weerstanden hebben tussen elk van de andere pinnen (de kathodes) en de Arduino digitale pen. Anders krijg je de Arduino om te proberen zijn eigen 5V-voeding te "zinken" via een digitale pen, die zijn score ver overtreft. U zult waarschijnlijk de MOSFET's van de uitvoer driver beschadigen en ze zullen stoppen met werken. Plus de overmatige stroom zal de LED's ook beschadigen.

Zie de calculator met LED-weerstand . Iets als een weerstand van 330 ohm, in serie met elk van de kathodes, moet voldoende zijn.

Nu, het instellen van de digitale pinnen om uit te voeren, "zakt" 10 mA of daaromtrent van + 5V, door de LED (die oplicht) en door de digitale pen naar aarde.

U bepaalt welk "nummer" u op de LED ziet door de betreffende pinnen uit te schakelen, zodat de segmenten oplichten.

Zie ook Verzorging en invoer van LED's .

1
toegevoegd