Kopregels aan servodraden bevestigen?

Ik heb deze 3 draden afkomstig van een servomotor. Ze zijn erg dun en dun en verachten dat ze in een breadboard blijven.

enter image description here

Is het mogelijk om kopteksten aan deze draden toe te voegen om ze makkelijker in een breadboard te plaatsen? (Zoals de bijgevoegde afbeelding) En zo ja, waar zou iemand zoiets kopen?

enter image description here

0
De eenvoudigste oplossing is om wat soldeer op de draden te plaatsen om ze stijf te maken. Ze worden meestal iets groter dan het gat, dus misschien kun je beter een paar koperdraden doorsnijden voordat je ze soldeert. Een andere oplossing is om wat mannelijke pins te solderen, maar ze zijn weer een beetje groter dan de gebruikelijke gaten in het breadboard
toegevoegd de auteur Tom Collins, de bron

2 antwoord

Wat ik in zulke situaties doe is een paar van die broodplank-aansluitdraden nemen, zoals je hebt bij je tweede foto, ze in het midden knippen (jezelf twee draden geven, elk met een kaal uiteinde, en een uiteinde met een plug erop) .

Strip het blote uiteinde en soldeer het dan op de draden van de servomotor. Alvorens met solderen te beginnen, gooi wat krimpkous op de draad. Nadat de draden aan elkaar zijn gesoldeerd, verplaatst u de krimpkous over de verbinding en krimpt u deze (met een föhn of warmtepistool).

U hebt nu een plug voor uw breadboard, die is ontworpen om mechanisch sterk te zijn, en de krimpkous over de verbinding beschermt deze tegen teveel buigen.

Je zou wat dikkere krimp kunnen doen over alle drie de draden, om extra stabiliteit te geven.

3
toegevoegd
Als je geen föhn of warmtepistool hebt, kun je een aansteker gebruiken, maar dit wordt niet aanbevolen :)
toegevoegd de auteur dotnetengineer, de bron
U kunt zelfs wegkomen met enkele "schroefconnectors" of een "draadmoer" van u hebt geen soldeerbout. En waarschijnlijk elektrische tape (of gewoon een redelijke tape) als je geen krimpkous hebt (maar je moet wel wat hebben: D)
toegevoegd de auteur dotnetengineer, de bron

Ik heb een krimpgereedschap gekocht. Met de juiste dobbelstenen en krimp- en krimphouders krijg je een professionele afwerking. De krimp- en krimphouders zelf zijn goedkoop (kopen in veelvouden van 100) maar de krimptool en dobbelstenen zijn duur. Het vereist wat oefening voordat je "goede kwaliteit contactmakende krimp" -verbindingen maakt. Je moet op zo'n manier krimpen dat de kracht komt van de verbinding tussen de draadisolatie en de krimp en niet los elektrisch contact.

Het is ook niet zo eenvoudig om de "juiste" plooien en krimphouders te vinden.
Dus dit is alleen een optie als je bereid bent om te investeren in je hobby (of je kent iemand die heeft ;-))

Als het een doe-het-zelf klus is, zou ik met nick-oplossing gaan.

0
toegevoegd