Analoge detectie heeft externe voeding nodig

Ik gebruik een Arduino Uno-kaart voor het detecteren van analoge invoer. Ik heb het bord alleen via een USB-kabel op mijn laptop aangesloten, maar het bord voelt geen analoge invoer,

Is het nodig om een ​​externe voeding te gebruiken?

1
Het instellen van de pot op het minimum zou het bord niet verbranden, als de verbindingen zijn zoals u zegt dat ze zijn. Een externe voeding zou niet nodig moeten zijn, USB zou voldoende stroom moeten leveren. Als je zegt dat het bord is doorgebrand, werkt de voedings-LED dan nog steeds? Reageert de Arduino nog steeds op de IDE, bijvoorbeeld als u "Blink" uploadt? Als Knipperen nog steeds werkt, is het bord waarschijnlijk niet uitgebrand.
toegevoegd de auteur user2813274, de bron
Ik denk dat "verbrand" = je hebt de polyfuse opgeblazen. Dit betekent dat u de verkeerde verbindingen met de potentiometer hebt gemaakt door de cursor op 5V of massa aan te sluiten. Als de led altijd aan is, heb je waarschijnlijk de aarde op de cursor aangesloten (en dus is de vertraging tussen aan en uit ongeveer 1 ms), terwijl als de led ongeveer 0,5 Hz knippert, je + 5v hebt verbonden met de cursor (en dus is de periode altijd 2 * 1024ms). Controleer de pin-out van de potentiometer met een multimeter dubbel en controleer deze vervolgens driemaal en als je echt zeker weet dat hij goed is, controleer je hem nogmaals ...
toegevoegd de auteur Tom Collins, de bron
Welke schets gebruik je? Wat bedoel je het "voelt niet"? Welke sensor gebruik je? U hoeft geen externe voeding te gebruiken om de ADC te laten werken.
toegevoegd de auteur Abu Fahim, de bron
Ik gebruik de schets "Analog Input" uit de voorbeelden, waarbij A0 als analoog wordt gebruikt. Ik heb een aansluiting van 10k pot, tot +5 en gnd, middenpin naar A0 aangesloten, betekent 'does not sense' dat er geen effect is op LED verbonden op pin 13 wanneer pot op verschillende posities staat, Later lijkt het bord te zijn gebrand toen pot op minimum niveau was ingesteld (nul volt invoer naar A0)
toegevoegd de auteur Beekguk, de bron

Geen antwoorden

0