Ik heb hulp nodig bij het kopen van componenten voor mijn Arduino-project

Ik ben een newbie op deze hardware dingen. Ik heb hulp nodig bij het kopen van de componenten

Korte beschrijving van mijn project

Ik heb een apparaat nodig dat op afstand gewicht of druk detecteert wanneer iemand erop drukt en de informatie naar de webserver of websockets verzendt. Het apparaat kan tot 300 ft worden geplaatst.

Nadat ik er enig onderzoek naar heb gedaan, heb ik geleerd dat ik arduino uno nodig heb als het belangrijkste platform van het apparaat, xbee voor draadloze communicatie met het web, xbee shield voor de xbee en Force sensitive weerstandssensor om klein gewicht of druk te detecteren.

Vraag

Eerst klopt het dat de hierboven genoemde componenten zouden oplossen wat ik probeer te doen? Zo niet, wat mis ik dan? Iets dat ik verkeerd heb vermeld?

Ik heb geleerd dat er dingen zijn zoals xbee explorer, Arduino stapelbare headers, break-away headers en breadboard. Heb ik deze echt nodig?

In de toekomst wil ik andere experimenten met het bord kunnen doen, zoals het gebruik van een ultrasone sensor of een infraroodsensor om objecten te detecteren. Moet ik iets specifieks kopen om deze sensoren compatibel te maken met het bord of zijn ze allemaal standaard?

Eigenlijk wil ik alles wat ik nodig heb in één keer kopen. Dank u bij voorbaat. Alle hulp wordt op prijs gesteld.

0
Vragen over winkelen staan ​​expliciet UIT ONDERZOEK op deze site. Lees de richtlijnen opnieuw die u had moeten lezen toen u zich aanmeldde.
toegevoegd de auteur Petur Olsen, de bron

1 antwoord

Ik ga liever met ESP8266. Je kunt dat programmeren vanuit de Arduino IDE. U hebt niets anders nodig dan een programmeerkabel (een USB-UART-adapter) en u kunt de krachtsensor aansluiten op de analoge ingang met één pullup-weerstand.

There is a similar idea with one button here: https://www.hackster.io/noelportugal/esp8266-ifttt-easy-button-888a87

You can build your own force sensor: http://www.todayifoundout.com/index.php/2010/01/how-to-make-a-ridiculously-cheap-analog-pressure-sensor/

Als u de kracht niet echt hoeft te meten, zijn er veel eenvoudiger oplossingen om het gewicht van een persoon te detecteren. Deze geven een eenvoudig contact eenmaal ingedrukt en kunnen als een knop worden gebruikt (zie de eerste link in mijn antwoord). http://learning.media.mit.edu/projects /gogo/documents/making%20sensors.html#Paper en aluminiumfolie.

Het is niet echt mogelijk om alles als één batch te kopen :) Ik zou zeggen dat je nodig hebt:

Ik raad u aan om een ​​zelfstudie op basis van ESP8266 te vinden, Adafruit heeft er veel van, en dan heeft u inzicht in de benodigde tools en componenten.

Als je een Arduino koopt, overweeg dan om die met een 32u4-chip te kopen, zoals Arduino Leonardo of Arduino Micro. De 32u4-chip heeft meer geheugen en meer prestaties dan de originele Arduino Uno, plus hij kan ook werken als een USB-muis of een USB-toetsenbord.

Voor infra (bedoel je een PIR die mensen detecteert, of een reflecterende sensor?) Heb je heel veel mogelijkheden. Als u ESP8266 rechtstreeks gebruikt, controleer dan of de sensoren werken op 3,3V. Sommige dingen werken op 5V, anderen op 3,3V. Je kunt ze eenvoudig met elkaar verbinden, maar dit is nog een extra ding om te bedekken, dus doe maar beter met een speciale 3.3V-sensor.

Ultrasone sensoren komen ook in veel variëteiten. Heb je iets belachelijk goedkoop nodig? Een sensor met een kort bereik? Een sensor met een groter bereik? Ik denk dat je eerst je doel moet instellen.

De boards van Leonardo en Uno en Micro werken beide met 5V- en 3,3V-sensoren. Het besturen van deze sensoren is vrij standaard, je moet ze voeden met twee draden en een draad hebben die van 0V naar 5V gaat (of omgekeerd) wanneer iets wordt gedetecteerd. Ultrasone sensoren variëren: er zijn sensoren met één analoge uitgang, waardoor een spanning tussen 0V en 5V voor de afstand wordt geboden. De meeste ultrasone sensoren zijn echter eenvoudig als de ultrasone principes: ze hebben één invoer wat u rijdt en geven één uitvoer van het ontvangen echosignaal. In dit geval moet u de tijd meten die is verstreken tussen het stuursignaal en de echo, die afhangt van de afstand van het object tot de sensor.

0
toegevoegd
De ATmega32u4 heeft enkele voordelen, en de mogelijkheid om code rechtstreeks op de ESP8266 uit te voeren, kan ook projecten vereenvoudigen. Het is misschien geen slecht idee voor een beginner om een ​​absoluut gewoon Uno/Duemilanove type ATmega328p bord bij de hand te hebben om perifere voorbeeldcode zonder enige wijzigingen te kunnen gebruiken - als uitwerking wat er moet veranderen voor andere borden kan een beetje ervaring opdoen.
toegevoegd de auteur rossp, de bron
Ik weet niet zeker hoe bedoel je xbee. Het is een vormfactor van verschillende communicatieproducten van Digi, zie digi.com/lp/xbee Tenzij je xbee wifi gebruikt, kun je niet alleen met een xbee-module naar het internet gaan. Deze modules zijn gebouwd om een ​​intensief intern draadloos netwerk te vormen, maar vereisen een soort concentrator of netwerkhub met een wifi- of ethernetverbinding als u naar het internet wilt gaan.
toegevoegd de auteur joeqwerty, de bron
U wilt wifi misschien niet uitsluiten, alleen omdat "het veel energie verbruikt". Elke technologie verbruikt veel stroom. De kunst is om het communicatie-interval tot een minimum te beperken. In uw geval kan het apparaat niets doen en in diepe slaap blijven zitten en 88uA verbruiken wanneer er geen mensen worden gedetecteerd. De detectie kan de module activeren, de module zal verbinding maken met een toegangspunt, de gegevens verzenden en zal gedurende 1,5 seconden 200-400mA verbruiken en dan weer in slaap vallen. Gemiddelde stroomafname? Het werkt 2 dagen op 2 AA-batterijen als u niet slaapt. Als je de sleep-truc doet, kan deze een jaar duren.
toegevoegd de auteur joeqwerty, de bron
@ Gee Bee Heel erg bedankt. Denk je dat xbee moet werken voor het verzenden van gegevens naar het internet (via websocket)? (Ik wil ethernet niet gebruiken omdat ik wil dat het draadloos is en ik wil geen wifi gebruiken omdat het veel stroom verbruikt.)
toegevoegd de auteur harsh bansal, de bron
Oh wow ik wist dat niet. Heel erg bedankt dat behulpzaam was.
toegevoegd de auteur harsh bansal, de bron