Kleinste digitale 3-assige gyroscoop pcb voor Arduino?

Wat is de kleinste digitale gyroscoop-pc met 3 assen die compatibel is met een Arduino die ik kan kopen of misschien eenvoudig genoeg kan maken. Ik heb er echt een heel klein beetje waarschijnlijk rond 0.8x0.1x0.5 nodig (hoeft niet zo klein te zijn, maar hoe kleiner hoe beter).

Bedankt,

2
De recente invensense-onderdelen worden geleverd in 3x3 mm QFN-pakketten, je zou ze waarschijnlijk op een 6 mm x 6 mm PCB kunnen plaatsen - echt de uitdaging zou zijn om de draden voor de buitenboord-verbindingen naar hen te krijgen. Als je echt klein wilt zijn, plaats dan een QFN ATmega aan de achterkant als je "Arduino" en maak het bord niet groter dan dat vereist. OSHPark zou in staat moeten zijn om het bord voor jou te maken voor ongeveer $ 1 per stuk, en je kunt het bouwen met soldeerpasta en een $ 60 hete luchtpost.
toegevoegd de auteur rossp, de bron
Hoe klein je kunt maken, hangt af van je vaardigheden - wat zijn ze? Misschien vindt u problemen bij het vinden van een fab huis dat bereid is om zulke kleine planken te maken - gewoonlijk heeft 10 mm² een minimale afmeting.
toegevoegd de auteur Majenko, de bron

3 antwoord

kleinste bord is geen bord. kies een kleine BGA- of LGA-vormige versnellingsmeter en plak deze met de voorkant naar beneden op het bord van arduino en soldeer vervolgens fijne draden tussen de chipterminals en de arduino-terminals.

zoek digikey voor 'spi accelerometer'

3
toegevoegd
@Jasen Ik bedoelde gyro maar ik snap wat je bedoelt. Ik vond hier een voorbeeld van een LGA-vormige gyro: amazon.co.uk/GYROSCOPE-3AXIS-2000DPS-L3GD20-STMICROELECTRONI‌ CS/& hellip; Hoe groot zou die chip zijn?
toegevoegd de auteur Brian M. Hunt, de bron
@ChrisStratton Yh natuurlijk, maar kon ik sommige 0.35mm ^ 2 draden niet aan de IC-chip solderen, zodat ik het overal kan plaatsen waar ik wil en ergens anders een Arduino heb?
toegevoegd de auteur Brian M. Hunt, de bron
Natuurlijk eindigt dat zo groot als de Arduino - wat bij uitbreiding betekent dat je hetzelfde zou kunnen doen met aanzienlijk eenvoudiger solderen door een typisch SMT-onderdeel te gebruiken zoals verkocht op een breakout-bord (wat trouwens vaak goedkoper is dan hoe je toch een enkele kale chip koopt) )
toegevoegd de auteur rossp, de bron
Die techniek staat bekend als Dead Bug.
toegevoegd de auteur Majenko, de bron

Arduino-accessoires zijn over het algemeen groot omdat ze gemakkelijk te gebruiken moeten zijn. mpu-6050 is een goed voorbeeld en je kunt er vele degelijke breakout-boards voor vinden. Maar als je echt wilt dat het heel klein is, moet je een aangepaste oplossing voor je probleem overwegen, zoals het ontwerpen van een PCB die zowel de microcontroller als de accelerometer bevat.

1
toegevoegd

Bosch CNO055 chip is an IMU-Cortex combo capable of outputting 3-D coordinates directly in several formats via several data interfaces. Adafruit has a product based on this chip, along with Arduino library (the CNO055 is in the middle to get you an idea about minimum size) -> https://www.adafruit.com/products/2472.

0
toegevoegd