MQTT Broker op een Arduino

Heeft iemand hier een MQTT-makelaar opgezet op een Arduino? Ik wil pubsubclient gebruiken om sensorgegevens van 12 individuele draadloze sensoren om de 250ms naar een Arduino te verzenden. Ik weet dat dit gedaan kan worden met een Raspberry Pi, maar ik ben nieuw in dit alles en ben nu gewoon comfortabel met het programmeren van een Arduino. Ik heb ook gekeken naar het gebruik van XBee, maar heb gehoord dat het misschien niet in staat is om de datafrequentie aan te kunnen. Ik stuur slechts elke keer 1 byte aan gegevens van elke sensor. Alle hulp of suggestie wordt op prijs gesteld.

1
Het verzenden van één byte aan gegevens over MQTT is ongelooflijk inefficiënt. Je zou beter af zijn met behulp van een eenvoudig serieel protocol van een of andere vorm en het vergeten van MQTT om gegevens tussen kleine knooppunten als deze te verzenden. Gebruik MQTT vooral om het ergens op het internet te publiceren, maar intern geen MQTT te gebruiken.
toegevoegd de auteur Majenko, de bron
Misschien een link naar wat info over MQTT. Vanuit mijn beperkte kennis staat MQTT bovenop een TCP/IP-stack, dus om één byte per observatie te verzenden, zouden er behoorlijk wat bytes aan overhead moeten zijn.
toegevoegd de auteur Dave X, de bron
Majenko: wanneer u zegt een eenvoudig serieel protocol te gebruiken, kunt u een voorbeeld geven van wat u bedoelt? Welke hardware zou nodig zijn om de sensoren te verzenden en in de Arduino om deze te ontvangen? Ik hoef niet op het web te publiceren, alleen van de 12 unieke sensoren draadloos naar een enkele Arduino.
toegevoegd de auteur Ant's, de bron
Een extra stukje info, de fysieke afstand van de sensoren tot de Arduino is ongeveer 10 ft. Ik weet zeker dat speelt in hoe dit kan worden gedaan. Ik keek naar het gebruik van RF24, maar las dat het beperkt is tot slechts 6 verbindingen die op een georganiseerde manier communiceren.
toegevoegd de auteur Ant's, de bron
MQTT is gebaseerd op TCP. Een nodeMCU (denk aan het als een super-Arduino) heeft een limiet van 5 gelijktijdige verbindingen. Ik weet niets van Arduino WiFi-schermen, maar ik betwijfel of het meer aankan dan dat.
toegevoegd de auteur user31481, de bron

Geen antwoorden

0