Timer om de 1,5V-klok te regelen

Ik wil een wekker maken of een afteltimer waarvan het alarm luid genoeg is om op te merken, maar zacht genoeg om me niet wakker te maken als ik slaap. Mijn idee is om het geluid van een analoge klok te gebruiken die ik heb - aangedreven door een enkele AA 1.5V-batterij. Ik hou van dit geluid. Ik zou dus graag een alarm of een timer willen maken die de stroom naar deze analoge klok tenminste een paar minuten kan inschakelen. Idealiter zou het iets zijn dat ik dagelijks een paar uur lang zou kunnen gebruiken zonder de timer/alarmbatterij te vaak te vervangen.

Ik heb gekeken naar deze programmeerbare relaptimers: http://www.amazon.com/dp/B00P0TZ5CY/ maar de spanning lijkt nogal overkill.

Ik heb ook een arduino-bord overwogen, maar ik zou graag de tijd op het apparaat willen instellen zonder het op een computer aan te sluiten.

I'm a developer, so I could do arduino programming if needed, but I don't know much about circuitry & hardware. I've also never done an arduino project, so I'm starting from 101.

Om het even welke ideeën waar ik kon beginnen? De timer die ik hierboven noemde, zou perfect zijn als er geen 12V-voeding nodig was. Mijn kennis is beperkt, dus misschien is dat minder belangrijk dan ik denk.

1
Vroeger werd ik wakker door het relais in mijn stereo aan te klikken, nog voordat de muziek begon. Dus als je een lichte slaper bent (wat het klinkt), wil je misschien geen relais gebruiken.
toegevoegd de auteur Al., de bron
Dat is wat ik denk, maar een 12V relais lijkt veel. Ik weet dat het niet hetzelfde voltage hoeft te zijn als wat het aanstuurt, maar ik vroeg me af of er iets lichter was.
toegevoegd de auteur jimmyorr, de bron
Vooral omdat ik het niet wil voeden met een auto-accu en ik niets weet over het omzetten van AC naar DC. Ik denk dat ik een 12V AC-> DC-adapter zou kunnen kopen ...
toegevoegd de auteur jimmyorr, de bron
Ik besefte dat ik eigenlijk een oude variabele 1,5V-12V AC-> DC muurwrat heb die ik waarschijnlijk kan gebruiken.
toegevoegd de auteur jimmyorr, de bron
Als ik je vraag begrijp, zou je een relais kunnen gebruiken om de 1.5V-voeding te schakelen.
toegevoegd de auteur mongo, de bron
Niet alle relais zijn 12V ...
toegevoegd de auteur mongo, de bron

1 antwoord

Ik stel voor een eenvoudige installatie (vergelijkbaar met mijn temperatuur- en vochtigheidssensor maar minder complex ).

Je kunt werken met 3 x AA-batterijen en een RTC-klok hebben om de tijd bij te houden. U kunt een MOSFET gebruiken om uw analoge klok in te schakelen wanneer dat nodig is.

De processor slaapt meestal, gebruik de watchdog-timer om wakker te worden en controleer de tijd van de RTC. Gebruik geen "bord Arduino" tenzij u tegen een muurwrat loopt omdat de spanningsregelaar, USB-interface en voedings-LED te veel stroom verbruiken.

1
toegevoegd
Een timerrelais gebruikt niet veel stroom.
toegevoegd de auteur Nick Gammon, de bron
Bedankt, dat is een geweldige beschrijving. Ik ben een beginner met dit spul, dus ik denk dat dat waarschijnlijk een beetje geavanceerder is dan waar ik naar op zoek ben. Het lijkt erop dat ik het 12V-timerrelais voor minder geld zou kunnen kopen en het zou kunnen aansluiten op mijn muurwrat. Mijn enige zorg is of het te veel energie zou verspillen.
toegevoegd de auteur jimmyorr, de bron