Bewegingssensor verplaatsen?

Om een ​​lang verhaal kort te maken, probeer ik een apparaat te bouwen dat je kunt dragen en het zal detecteren wanneer iets zich achter je beweegt. Ik wilde PIR-sensoren gebruiken voor bewegingsdetectie, maar ik heb geen idee of ze objecten kunnen detecteren als je beweegt. Om het even welke ideeën?

4

3 antwoord

OP heeft niet echt de werkelijke vereisten gespecificeerd behalve het detecteren van beweging en het willen gebruiken van PIR terwijl het in beweging is.

PIR (Passive Infrared) houdt in het zoeken naar warme lichamen. Over het algemeen zoeken PIR-bewegingssensoren naar de aanwezigheid van thermische straling die tussen de afzonderlijke delen van de sensor beweegt. Op tv wordt aangetoond dat je PIR-detectors voor de gek kunt houden door een groot koud paneel tussen jou en de detector te dragen. ;-)

Ze detecteren ook gereflecteerde thermische straling die in beweging is. Het hoeft geen direct zicht te zijn. Het verplaatsen van de sensor naar buiten zou dus veel gereflecteerde IR-zonlichtveranderingen opvangen. En zeker zouden gloeilampen hetzelfde doen, aangezien ongeveer 80% van hun uitgezonden energie IR is.

Zoals ze zijn ontworpen (met lenzen zoals het oog van een bij), zullen ze eerder uw eigen armen detecteren die terugzwaaien terwijl u loopt en op die manier valse alarmen genereren. Dus je zou een soort montageschema nodig hebben dat het alleen maar direct achter liet "zien". En zelfs dan alleen in een donkere kamer.

PIR klinkt als een hoop moeite voor een dergelijke toepassing. (Zoals in, waarschijnlijk niet geschikt)

Here is a decent instructable that explains how they work: http://www.instructables.com/id/PIR-Motion-Sensor-Tutorial/

Als PIR geen absolute vereiste is, is hier een alternatief om in overweging te nemen, ook al zou het nog wat werk vergen om het goed te krijgen:

Radar

Hier is een mooie, goedkope radareenheid die uiteindelijk op de langzame boot zal aankomen, en de prijs is goed. Het zou goed in beweging kunnen werken als je het programmeert om veranderingen te detecteren die zich voordoen met een snelheid die sneller is dan je eigen beweging. En je zou een pulse gate willen programmeren zodat het alleen objecten detecteert op meer dan een bepaalde afstand achter je.

Hoe dan ook, in de geest van hacking, bied ik dit idee aan:

LFS-DC04 2,7 GHz microgolfradarmodule DC 5V

http://www.ebay.com/itm/262662221979

Het is klein genoeg om te dragen. Maar het is traag, dus ik zou het niet aanraden om indringers met gewelddadige intenties te detecteren. Ik geloof dat het goed zou zijn als je hem op een fietskar of iets dergelijks monteerde, om er zeker van te zijn dat je weet of er iets te snel op je afkomt.

Product Introductie:

1.Model:LFS-DC04
2.Frequency:2.7GHz
3.Size:40*22mm
4.Input Voltage:DC 5V
5.Output Type:level signal output 
6.Connection Method:VCC,GND connect with positive negative input, OUT,GND signal connect with output 
7.Installation Height:1-3.5m
8.Sensing Ditance:5-8m
9.Delay Time:30s(quick testing mode is 4s)
10.Sensing Angle:360 degree

Het is laag genoeg kracht om uw nieren niet te laten braden. Waarschijnlijk lijkt het erg op het zitten naast een high-power WiFi-router, of het hebben van een mobiele telefoon in je zak met WiFi en 4G ingeschakeld de hele tijd.

4
toegevoegd
Nieuwe informatie: ik heb een PIR-sensor aangesloten en probeerde me ermee te bewegen, hangend over mijn schouder. Het zou niet constant stoppen met triggeren. Ik kon niet stil genoeg stilhouden om het te laten stoppen. Dus ik geloof dat dat niet voor jou zal werken.
toegevoegd de auteur SDsolar, de bron

PIR-sensoren detecteren de beweging van een warm lichaam relatief naar de locatie van de PIR-sensor. Als de PIR-sensor dan de locatie van een statisch object ten opzichte van verplaatst, verandert die PIR-sensor en wordt beweging gedetecteerd.

Dus nee, PIR is hier niet echt geschikt voor.

TBH Ik kan niet zomaar denken aan een eenvoudige manier om te bereiken wat je wilt met een korte beeldverwerking met OpenCV op iets dat aanzienlijk krachtiger is dan een Arduino.

2
toegevoegd

Een PIR is volledig passief. De sensor heeft een ingesloten verticale en horizontale IR-receptor die reageert op de verandering van IR die door een gefacetteerde lens komt, om de effecten van beweging te accentueren en de oppervlakken te raken door een klein venster erbovenop. Het hebben van een passief systeem gekoppeld aan een bewegend lichaam zou resulteren in meestal valse positieven. Het zou de moeite waard kunnen zijn om naar actieve systemen te kijken, zoals video, magnetron of zelfs echografie

0
toegevoegd