Clone vs Counterfeit (Arduino)

Op deze pagina op Arduino's website, staat er

"HONDERDEN BEDRIJVEN ROND DE WERELD GEBRUIKEN HET [Arduino Software] OM HUN PROGRAMMA TE PROGRAMMEREN   APPARATEN, INCLUSIEF COMPATIBILEN, KLONEN, EN ZELFS COUNTERFEIT . "   (Nadruk toegevoegd)

Wat is met een open source-elektronica het verschil tussen een kloon en een vals exemplaar?

0
Ik ben het ermee eens dat mijn vraag had moeten worden bewaard in de elektronica. Het kan op elk apparaat van toepassing zijn. Als er iets wordt verplaatst naar open source omdat dat breed maar gerelateerd is.
toegevoegd de auteur Scott Langham, de bron
Waarom zou je deze Nick migreren ... Het onderscheid tussen kloon en namaak gaat niet specifiek over de Arduino, hetzelfde zou ook kunnen worden gevraagd over de Raspberry Pi, de RepRap of SparkFun-producten, bijvoorbeeld.
toegevoegd de auteur Adam Nofsinger, de bron
De vraag is gebaseerd op Arduino en past in Arduino.SE (Niemand zou het gemigreerd hebben naar EE.SE van Arduino.SE). En, EE.SE lijkt een afkeer te hebben van elke vraag waarbij het woord: "Arduino" wordt gebruikt. Wat misschien een goede zaak is. Omdat het Arduino.SE een reden geeft om te leven. Maar het voelt inderdaad een beetje vreemd of "agressief" tot op zekere hoogte.
toegevoegd de auteur dotnetengineer, de bron
ik denk dat wanneer het COUNTERFEIT is, het ook dezelfde naam gebruikt. als een imitatiemerk. maar CLONE kopieert de circuits gewoon onder een andere naam.
toegevoegd de auteur arao6, de bron

2 antwoord

Dit is geen evangelie, maar deze termen worden over het algemeen gebruikt om aan te geven (zoals ik het begrijp):

  • compatibel: een dev-board dat compatibel is met de Arduino IDE/toolchain. De Arduino UNO maakt gebruik van een ATmega328 MCU, terwijl andere platforms verschillende MCU's kunnen gebruiken, d.w.z. er zijn meerdere MCU's die compatibel zijn met de Arduino IDE. Het kan al dan niet dezelfde vormfactor hebben. Houd er rekening mee dat deze term ook kan worden gebruikt voor schilden, "Arduino-compatibele" schilden zijn uitbreidingskaarten die bedoeld zijn om te paren met een Arduino. De Sparkfun RedBoard is een voorbeeld.

  • kloon: een dev-bord dat hetzelfde (of zeer vergelijkbare) circuit heeft als een Arduino en hetzelfde fysieke bord/lay-out. Ze zijn anders gebrandmerkt, maar zijn, voor alle doeleinden en doeleinden, precies hetzelfde als een echte Arduino. Deze borden zijn toegestaan ​​onder de open-source licentie van het Arduino-ontwerp. Een Freeduino is hiervan een voorbeeld.

  • namaak: een dev-bord dat identiek is aan een originele Arduino en wordt gebrandmerkt en verkocht als een originele Arduino. Aangezien ik het begrijp, staat de open-source licentie dit niet toe, maar dit weerhoudt de overvloed aan winkels die vervalste Arduino's produceren niet. Een zoekopdracht op eBay of AliExpress zal tal van voorbeelden opleveren; let op de Arduino-handleiding voor het herkennen van vervalsingen , over het algemeen is de zeefdruk blauw en de kwaliteit van montage is niet zo goed.

Het verschil tussen "compatibel" en "kloon" is een beetje wazig, maar het is niet echt belangrijk. Het belangrijkste verschil tussen namaak en niet-namaak is dat namaak Arduino's borden zijn die niet worden verkocht door Arduino maar als zodanig zijn gebrand .

7
toegevoegd

Wat is met een open source-elektronica het verschil tussen een kloon en een vals exemplaar?

Counterfeit: the vendor says/implies that the Arduino board is produced by Arduino/Genuino, an "original", but it is not. The screen-print is the same, but looking closer at the components and PCB there are some differences. You think you can turn to Arduino/Genuino for product support but you cannot.

Clone: the vendor states that the board is a "compatible copy", uses all the open-source bill-of-material, schematics, etc, (or slightly changed for cheaper components) when produced, and it is obviously not produced by Arduino/Genuino. You know that you cannot turn to Arduino/Genuino for product support.

De straf voor het verkopen en kopen van (!!) namaakmode in Italië is zeer streng.

Vervalsing is een probleem met betrekking tot handelsmerkenovertreding .

Proost!

2
toegevoegd
Ik weet niet zeker hoe de namaakmode in Italië met elkaar in verband staat, maar dat is een interessant punt. Het kan handig zijn om op te merken dat originelen of klonen van bekende merken vaak van een hogere kwaliteit zijn. Maar die vervalsing kan bruikbaar zijn voor hobbyprojecten (maar vaak niet in een eindproduct).
toegevoegd de auteur dotnetengineer, de bron
@Roberto Het is volkomen legaal om de Arduino-hardware te kopiëren. Maar niet om het merk (naam) te kopiëren geloof ik.
toegevoegd de auteur dotnetengineer, de bron
@Paul het feit dat vervalsingen bruikbaar zijn in een hobbyproject, verandert niets aan het feit dat het gebruiken, kopen of verkopen van vervalsingen de wet overtreedt. Voor hobbyprojecten moet je goedkope klonen gebruiken: gebruik nooit namaakproducten, alleen door ze te kopen, steun je dieven.
toegevoegd de auteur Anpan, de bron
@Paul dat klopt en het is precies wat een kloon van een vals onderscheidt. Wat ik wil zeggen, is dat het oké is om goedkope klonen te kopen (wat ik vaak doe), maar ik raad sterk af vals te worden, of het nu voor hobbyprojecten is of niet.
toegevoegd de auteur Anpan, de bron