Hoe verander ik pentoewijzingen voor de LUFA AVRISPMkII?

Het lukte me net om de LUFA AVRISP-kloon van Dean Camera op mijn Arduino Pro Micro te krijgen. Toen ik tot mijn ontsteltenis ontdekte dat ik PDI voor mijn XMega moest gebruiken, moest ik PD5 laten zien voor de klokbron! De Pro Micro heeft PD5 aangesloten op een LED, dus ik kan het niet gemakkelijk gebruiken.

Als het ergste erger wordt, kan ik de LED desolderen en een springer bedraden, maar dat zou een pijn in de kont zijn. Dus ik vraag me af of een van jullie weet of ik de toewijzing van de klokpins van PD5 naar PD6 of een andere toegankelijke pin kan veranderen. Bij voorbaat dank voor uw hulp!

- [[EDIT]] - Sorry voor mijn gebrek aan duidelijkheid, ik gebruik de Pro Micro als de programmeur en de AVRISP-kloon ondersteunt PDI naar de XMEGA. De 32u4 wordt eigenlijk direct ondersteund door de firmware van het programmeerapparaat. Dit is wat ik aan het doen ben:

- [[EDITS II]] - Er is een schematische .. umm .. draw-o? Ik weet het niet, maar hoe dan ook, de kathodes van D1 en D3 zijn NIET verbonden. Die draad is een fout.

schematic

simulate this circuit – Schematic created using CircuitLab

--Cantos

0
Heb je toegang tot de broncode? Ik kan het blijkbaar niet vinden. Alleen de .hex-bestanden. Als alleen de hex-code is opgegeven, is het niet eenvoudig om de pin-toewijzing in de code te wijzigen. Dat zou het decompileren van de hexadecimaal enz. Inhouden. Ik zie niets bijzonders over pin PB5, dus het veranderen van de code naar PB6 is waarschijnlijk mogelijk (mits je de code hebt).
toegevoegd de auteur Al., de bron
Umm, moderator? Ik weet niet of dit echt in Arduino thuishoort. Ik gebruik geen Arduino-software of zo, en is meer relevant voor algemene AVR-programmering ...
toegevoegd de auteur alexander-brett, de bron
Oké, dat zal ik onthouden
toegevoegd de auteur alexander-brett, de bron
Ik heb wel de broncode (deze moet van de bron voor deze processor worden gebouwd). Ik denk dat ik er gewoon doorheen ga totdat ik de pintoewijzing vind :)
toegevoegd de auteur alexander-brett, de bron
Noem Arduino in AVR-vragen over elektronica. SE is als het taggen van een C-vraag met C ++ -tag op SO. Mensen zullen aandacht besteden aan het betreffende artefact in plaats van de vraag zelf.
toegevoegd de auteur nreich, de bron
Houd er rekening mee dat u uw vraag mogelijk ook op meta kunt stellen als u vindt dat de migratie moet worden teruggedraaid. Ik twijfel er niet aan om je vraag over Arduino te laten. SE zal je antwoorden brengen, terwijl je er minstens één op EE hebt.
toegevoegd de auteur nreich, de bron

2 antwoord

Ik vond het antwoord door de Doxygen-bestanden te zoeken. Ik moest onder Config in de hoofdmap van het project naar AppConfig.h gaan en AUX_LINE_MASK bewerken om de pin te wijzigen. Bedankt aan iedereen die heeft geholpen!

1
toegevoegd

Kunt u meer informatie geven over uw probleem? Schema's of iets dergelijks?

As I see from here, the Arduino Pro Micro uses ATmega32u4 chip, which is not part of XMega family, so I'm not sure if their internals are mutually compatible. In any case, if you configure PD5 as an input for your clock, it will work as an input, since it's a GPIO pin (DDRD &= ~(1<. You'll just additionally have the LED blinking :). You can also configure PD6 as an input in the same way (DDRD &= ~(1<.

0
toegevoegd