ESP8266 blauwe led-lampjes blijven aan

Ik heb een vergelijkbare qustion gevonden als de mijne, maar er was geen goede respons.

Ik heb mijn ESP8266 verbonden met Arduino UNO.

Toen kreeg ik wat problemen met seriële softwarecommunicatie met Arduino en besloot ik de baud-rate te veranderen naar 9600 (voorheen was dat 115200).

Ik gebruikte de opdracht AT + IPR = 9600 om deze te wijzigen.

Daarna blijft de blauwe led van esp aan en neemt hij geen AT-commando's meer, maar geeft hij wat gebrabbel af aan een seriële monitor.

Opmerking: Ik heb de esp8266 via een spanningsregelaar en een stroombron aangesloten en beide gaven hetzelfde probleem. Mijn firmware zou moeten worden bijgewerkt, dus ik denk niet dat dit het probleem is.

Kan iemand me alsjeblieft helpen?

0
U hebt de baudrate gewijzigd. Probeer de baudrate van je UNO aan te passen aan je nieuwe baudrate. Ongeëvenaarde baudrates zullen inderdaad wartaal veroorzaken. Misschien is de "bijgewerkte firmware" eigenlijk het probleem, omdat het apparaat niet goed reageert, probeer de firmware opnieuw bij te werken (als u weet welke baudrate het is).
toegevoegd de auteur dotnetengineer, de bron

1 antwoord

Heb je de firmware veranderd? Ik denk dat de baudrate alleen kan worden gewijzigd als je deze flitst met een nieuwere versie van de firmware.

0
toegevoegd
zoals vermeld door paul, heb je geprobeerd de firmware opnieuw op te laden? Ik vond Nodemcu Flasher de gemakkelijkste manier om de firmware te uploaden. Maak ook zelf een eenvoudige knipperende setup zoals this one . Het is de moeite waard om ESP8266 te gebruiken.
toegevoegd de auteur Vince Panuccio, de bron
Ja, ik heb de firmware veranderd. Het probleem is dat wanneer ik probeer de baudrate te wijzigen, ik geen AT-opdrachten accepteer, ook al heb ik geprobeerd met verschillende baud-rates.
toegevoegd de auteur KeithS, de bron