Problemen met Arduino, LiPO-batterij en setup met twee mottors

Mijn voornaamste doel met dit project was om deze twee DC-motoren te besturen met een Arduino Nano (het is geen UNO), aangedreven door een 3-Cell 750mAh LiPO-batterij (zowel de motoren als de Arduino zelf). Dus ik bedacht zoiets (het is een vereenvoudigde versie):

Simplified version of circuit.

Als de belasting van de twee mottors stijgt, kan de Arduino hierdoor beschadigd raken? Is de spanning te hoog voor de Arduino-handgreep? Zijn er nog meer problemen die deze setup kan hebben?

Bij het zoeken, vond ik dat het verstandig zou zijn om een ​​lont te krijgen tussen de voeding en de Arduino (voordat hij Vin bereikte). Is dat nodig?

0
Je bedoelt shorts aan het motorgedeelte? Als dit gebeurt, kan het de Arduino beschadigen? Hoe zou de stroom zich gedragen in het geval van een kort voor de eerste motor?
toegevoegd de auteur PiedPiper, de bron
Maar hoe kan een lont tussen de eerste tak en de Vin van enige hulp zijn?
toegevoegd de auteur PiedPiper, de bron
Je controleert niets, ze zullen lopen zolang de batterij is aangesloten. Ja, u hebt de zekering nodig - Lithium-polymeerbatterijen tolereren geen korte broeken.
toegevoegd de auteur rossp, de bron
Als de batterij te kort is, kan deze snel oververhit raken, barsten en zelfs verbranden. Het heeft niets te maken met het beschadigen van de Arduino, maar de aansluiting van dergelijke prototypenmodules verhoogt de kans dat de bedrading - zelfs heel kort - verkeerd is tijdens het verbinden of als er iets later gebeurt.
toegevoegd de auteur rossp, de bron
De zekering moet zich tussen de batterij en de rest van het circuit bevinden, zodat in geval van een kortsluiting hopelijk de batterij volledig van alles kan worden losgekoppeld.
toegevoegd de auteur rossp, de bron

1 antwoord

Als de belasting van de twee motoren stijgt, kan de Arduino dan beschadigd raken door deze stroomstijging?

Nee, de motorstroom passeert niet de Arduino. Het is volledig gescheiden.

Is de spanning te hoog voor de Arduino-handgreep?

Borderline. De regelaar (een kleine 7805) kan wel eens erg heet worden met die spanning (afhankelijk van de stroomafname van de Arduino) en in thermische uitschakeling gaan.

Zijn er nog meer problemen die deze installatie kan hebben?

Voeg misschien een kleine buck-regelaar toe aan de 5V-pin in plaats van de lineaire regelaar aan boord te gebruiken. Dat zal niet oververhitten en zal veel efficiënter zijn om uw batterijen langer mee te laten gaan. Vaak op de markt gebracht als "UBEC" (Universele Batterij Eliminatie Circuit) en gebruikt in de hele model voertuigindustrie zijn deze zeer gemakkelijk te verkrijgen en zijn ideaal voor het voeden van dingen zoals Arduinos van batterijen zoals deze.

0
toegevoegd
Dus naast de temperatuur zal deze opstelling werken, toch? Als ik deze regelaars niet kan vinden, is er dan een mogelijk eigen circuit om het te vervangen?
toegevoegd de auteur PiedPiper, de bron
Yep. Dat is juist! Bedankt.
toegevoegd de auteur PiedPiper, de bron
De Arduino zelf zal waarschijnlijk niet voldoende stroom trekken om een ​​schakelende voeding te rechtvaardigen. Kleinere RC BEC's zijn sowieso lineair en degenen die groot genoeg zijn om switchers te zijn, kunnen zelf genoeg stroom verspillen om het voordeel voor een lichte belasting teniet te doen. Een tussenregelaar op 9V kan een deel van de warmte van het bord afvoeren, maar heeft zijn eigen condensatoren nodig.
toegevoegd de auteur rossp, de bron
Je zult ze kunnen vinden tenzij je in Vanuatu woont. Zelfs dan kun je waarschijnlijk iemand in een kano laten halen. Het bouwen van buck-regulators is een beetje een zwarte kunst en geen erg gemakkelijke taak - je moet de PCB-layout goed uitvoeren of je krijgt een hoop verdwaalde EMI's gegenereerd. Maar ja, naast de hitte zou het moeten werken. Ik neem aan dat de "vereenvoudiging" het regelcircuit heeft verwijderd?
toegevoegd de auteur Majenko, de bron
@ChrisStratton Het hangt allemaal af van wat de OP heeft verbonden met de Arduino. Voeg een aantal LED's toe en de belasting zal stijgen.
toegevoegd de auteur Majenko, de bron