Waterdruk een zoutgehalte-sensor aangesloten op Arduino

Ik probeer een project te ontwerpen dat Arduino zou hebben aangesloten op een water- en saliniteitssensor, zou worden verpakt in een speciale doos die in de oceaan zou worden gebracht tot 500 meter. Welke sensoren moet ik gebruiken en hoe moeten ze worden gesloten. Ik neem aan dat ik professionele apparatuur nodig zou hebben, en geen spul van ebay. Hardware moet kunnen werken onder 50 * C en tot 50bar

Bijwerken:

Budget is ongeveer 400 pond voor sensoren. Resolutie van druk 0 tot 100 bar De oplossing van het zoutgehalte is niet zo belangrijk. Weinig fouten, alleen om het op de een of andere manier te meten

0
Mogelijk vindt u Robotics Stackexchange handig voor vragen als deze.
toegevoegd de auteur Martin C. Martin, de bron
Wat voor soort resolutie en nauwkeurigheid heb je nodig? Hoe lang is de implementatie? Enige communicatie?
toegevoegd de auteur Dave X, de bron
Ik ben niet bekend met bsi, het lijkt erop dat 500 m zout water een druk van 5 MPa of 750 psi zou zijn. De Arduino kan elektrisch op de meeste dingen worden aangesloten, maar voor advies over de selectie van een ongewone, speciale sensor, kunt u het beter doen op een technisch forum.
toegevoegd de auteur Dave X, de bron
pessuur ongeveer 1bsi nauwkeurigheid en nauwkeurigheid van zoutgehalte maakt niet uit. gewoon iets dat redelijk goed meet in deze omstandigheden.
toegevoegd de auteur Ariana Guerra, de bron
oh ik bedoelde bar, sorry. 50 bar, 5 MPa
toegevoegd de auteur Ariana Guerra, de bron

1 antwoord

Ik stel voor dat je op zoek gaat naar een sensor van Honeywell. Het probleem is dat de druk erg hoog is voor een sensor op een bord en de atmosferische druk varieert. De op het bord gemonteerde sensoren meten maximaal 10 bar. Het is niet duidelijk welke nauwkeurigheid u nodig heeft. Is er een verbinding met het oppervlak? Als dat het geval is, moet u het drukverschil meten tussen de zeebodem en het oppervlak. Kun je tevreden zijn met een maximale diepte van 100 m?

Ik denk niet dat het zoutgehalte veel verschilt van de kust, dus het is misschien niet de moeite waard om te meten.

0
toegevoegd