PC heeft geen toegang tot de HC-06 Bluetooth COM-poort

Ik heb een HC-06 Bluetooth-module aangesloten op een Arduino UNO-kaart zodat de gegevens die door de Ultrasone sensor worden ontvangen via Bluetooth en seriële communicatie naar mijn pc kunnen worden overgebracht. Ik gebruik het Putty-programma om de gegevens te bekijken. Het probleem is dat mijn pc zegt dat het met de bluetooth is gekoppeld en dat ik het COM-nummer heb kunnen zien, maar toen ik Putty opende en het COM-nummer invoerde terwijl ik de optie 'serial' koos, verschijnt een foutmelding met de melding: Kon het serienummer niet openen haven.

De manier waarop ik momenteel mijn bluetooth met het Arduino-bord verbind is:

RX->pin 10

TX->pin 11

GND->GND pin

VCC-> 5V VCC

Ik ben er zeker van dat de schets in de arduino voor seriële communicatie via bluetooth klopt, omdat ik het systeem gisteren heb getest en het werkte. Pas na een tijdje (zeg 5-10 minuten) breekt de verbinding en kan ik het probleem niet achterhalen. Oh en de Arduino wordt aangedreven door USB als dat ertoe doet.

1

1 antwoord

Als je de BT-module van 5V hebt voorzien, heb je misschien gefrituurd. Ik herinner me dat de hc-06-module ook een 3,3v- en een 3,3v-signaal is.

1
toegevoegd
De HC-06 vcc heeft minimaal vermogen van 3,6 tot 6V nodig, maar het is de rx, tx-pennen die 3,3 v-uitgang van de arduino nodig hebben
toegevoegd de auteur DCookie, de bron