Uploaden van code naar Arduino draadloos

Ik heb gewerkt aan een projecthorloge dat het beste zou werken als het volledig verzegeld is (om het waterdicht te maken). Het horloge heeft mogelijk toekomstige updates nodig, maar ik kan er geen code naartoe sturen met een usb-connector of isp-programmeereenheid zonder de behuizing te openen. Wat is de beste manier om mijn pc draadloos met dit horloge te verbinden?

Ik begrijp dat de seriële poorten meestal worden gebruikt om code via de usb te verzenden en dat de meeste Bluetooth-modules seriële com's gebruiken om met de Arduino te communiceren.

De Arduino die ik gebruik, is een Arduino Pro Mini-kloon.

Alle hulp wordt zeer op prijs gesteld.

1
Er bestaat eigenlijk een Arduino BT-bord. ( arduino.cc/en/Main/ArduinoBoardBT ) die zeer eenvoudig zou moeten zijn (virtueel bt COM-poort alsof deze op een kabel is aangesloten). Ik weet niet zeker hoe up-to-date of beschikbaar het bord is.
toegevoegd de auteur dotnetengineer, de bron
U kunt ook een speldekop door de doos/behuizing schuiven, deze aansluiten en deze met hete lijm bedekken. Die tot op zekere hoogte waterdicht kan zijn.
toegevoegd de auteur dotnetengineer, de bron
Ga eenvoudig en gebruik licht. IR-ontvanger of fototransistor.
toegevoegd de auteur Al., de bron

1 antwoord

U kunt ESP8266 en ESP-LINK -firmware gebruiken om de arduino-firmware via de draad bij te werken. Het stelt je ook in staat om het draadloos te debuggen. Wat het doet is een seriële link bieden, maar dan via wifi. Net zoals het via een kabel verbinden.

1
toegevoegd