C-M-d werkt niet aan Emacs GUI OSX met Mac Command-toets als Meta

Ik gebruik de grafische gebruikersinterface van Emac op OSX en ik heb de Cmd -code opnieuw toegewezen aan meta door het volgende toe te voegen aan een bestand ~/.emacs.d/personal/misc.el op voorspel:

(setq mac-command-modifier 'meta)

Terwijl C-M-u werkt zoals verwacht, doet C-M-d , bij gebruik van Cmd als metatoets, niets. Als je echter de Alt-toets gebruikt, werkt deze zoals verwacht.

Wat kan ik doen om dit op te lossen? Ik heb geprobeerd om C-h l te typen om te zien wat er wordt getypt, maar wanneer ik C-M-d typ, verschijnt er niets.

Om het even welke ideeën?

Proost

4
@elethan, je bent een legende !! Uw aanwijzing heeft mij naar het antwoord geleid, dat wordt uitgelegd hier : D
toegevoegd de auteur Ryan Lundy, de bron
Dit klinkt alsof het een OSX-sneltoets op systeemniveau is die een Emacs-toets overschrijft. Ik had een soortgelijk probleem bij het verkrijgen van M-SPC om in Emacs te werken. Als u weet hoe u de OSX-binding voor Ctrl + Command + d wijzigt/uitschakelt, kan dat de truc zijn.
toegevoegd de auteur Lord Loh., de bron
leuk! Blij om te helpen!
toegevoegd de auteur Lord Loh., de bron

1 antwoord

Elethan's tip leidde me naar het antwoord hier , wat in essentie betekent het uitschakelen van de systeembrede OSX Command-Control-D-snelkoppeling door te bellen naar:

defaults write com.apple.symbolichotkeys AppleSymbolicHotKeys -dict-add 70 'enabled'
2
toegevoegd
@elethan et al. Ik heb een PR gestuurd naar de .osx-dotfiles van mathiasbynens zodat het wordt daar uitgeschakeld en veel gebruikers van Emacs kunnen hiervan profiteren. Stem erop! :)
toegevoegd de auteur Ryan Lundy, de bron