Hoe kan ik meerdere monitoren gebruiken met een remote emacs-sessie?

Ik run een TMux-sessie op een server waar ik mijn ontwikkelingswerk doe (hier heb ik emacs). Ik heb twee monitors - hoe gebruik ik ze beide met dezelfde emacs-sessie? Als ik deelneem aan dezelfde sessie, spiegelen de monitors elkaar gewoon. Als ik niet in dezelfde sessie zit (en bij uitbreiding een andere emacs-sessie), zal ik elke keer opnieuw moeten lezen van een schijf wanneer een bestand wordt bijgewerkt en kunnen er verschillen zijn tussen de verschillende werkende versies van bestanden. Eventuele gedachten over het gebruik van beide monitoren hier?

0
Niet zeker of ik volg, maar is deze vraag over Emacs of tmux? Misschien wilt u emacsclient bekijken.
toegevoegd de auteur Scott Cowan, de bron

1 antwoord

U kunt twee tmux-sessies starten. In één voer je een Emacs uit en start je de "Emacs-server" met M-x emacs-server RET . In de andere kunt u emacsclient -nw uitvoeren, hierdoor wordt een tweede tty-frame gemaakt.

In feite kunt u emacsclient -nw gebruiken om verbinding te maken met een grafische Emacs, in het geval dat u op de machine werkt.

1
toegevoegd
Natuurlijk kunt u dezelfde tmux-sessie op beide monitoren gebruiken. Dan kun je Emacs starten in een enkel venster (of paneel, ik herinner me nooit de juiste terminologie) en emacsclient in een ander.
toegevoegd de auteur Daniel McPherson, de bron
Je moet Emacs in een ander venster en emacsclient in een ander venster uitvoeren en vervolgens op de verschillende monitoren weergeven.
toegevoegd de auteur Daniel McPherson, de bron
U moet een tweede tmux -venster maken met behulp van -c en één tmux-venster weergeven in elke terminal. In feite heb je helemaal geen tmux nodig om Emacs op twee monitoren in gebruik te krijgen.
toegevoegd de auteur Daniel McPherson, de bron
Is er een manier om dat in dezelfde sessie te doen? Moet het mij iets schelen of het in dezelfde sessie zit?
toegevoegd de auteur Ayrx, de bron
wanneer ik aan dezelfde tmux sessie koppel, weerspiegelt het alleen de andere monitor - is het enige andere commando dat ik zou moeten gebruiken?
toegevoegd de auteur Ayrx, de bron
sorry, nog steeds niet volgen. de stappen die ik nam waren 1. open terminal in linkervenster, ssh en tmux hechten 2. open terminal in rechter venster ssh, en tmux hechten. Wanneer ik dat doe, zijn ze mirrrored, dus ik kan geen afzonderlijke dingen doen zoals alleen open emacs in een venster en emacsclient in de andere omdat de commando's gespiegeld zijn
toegevoegd de auteur Ayrx, de bron
was aan het kijken naar deze vraag unix.stackexchange .com/vragen/24274/& hellip; , lijkt het erop dat ik nog een andere sessie moet maken. Dus maak een back-to-face, maak twee TMux-sessies. Bedankt voor je hulp!
toegevoegd de auteur Ayrx, de bron