org-mode-externe link rare zoekresultaten in Tex-bestand, "Geen overeenkomst"

Onlangs beginnen met het verkennen van org-modus, vind het tot nu toe geweldig. Ik gebruik Emacs + Auctex voor het bewerken van mijn tex-bestand en probeerde een koppeling te maken naar mijn exacte URL in mijn org-bestand. Ik heb een aantal rare resultaten gevonden, zoals te zien in de onderstaande schermafbeelding.

enter image description here

Het belachelijke is dat de zoekopdracht niet werkt voor \ begin {} maar werkt voor \ end {}. Iedereen weet hoe het te repareren? Of is dit een bug? GIF Bedankt voor alle hulp.

EDIT1: What I expect is that, when I click on the link, it will direct me to the relevant file at the EXACT line according to the search keyword after the :: after the link. EDIT2 GIF included.

1
Kun je een beetje meer beschrijvend zijn? Wat verwacht u te zien in het uitvoerbestand? Ook als je een vraag hebt over zoeken, is dat waarschijnlijk beter geplaatst als een afzonderlijke vraag.
toegevoegd de auteur erikric, de bron
@zck De twee puntkomma's nadat de link de zoeksleutel is, toch? Wat ik verwacht is dat, wanneer ik op de link klik, dit mij naar het relevante bestand op de EXACTE regel zal leiden. Het probleem is dat link 1 en 3 me daar niet brengen, "Geen match", terwijl link 2 en 4 dat wel doen. Sorry voor mijn gebrek aan beschrijving.
toegevoegd de auteur ChisholmKyle, de bron

1 antwoord

Ik ben 99% zeker dat dit te maken heeft met escape-tekens in regexes. \ b in een regexp betekent "woordgrens", niet "backslash, dan een b ". Als u in text.tex het eerste teken van de overeenkomst verwijdert, dus de tekst is egin {Document} , werkt uw zoekopdracht.

Als je de bestaande link wilt herstellen, ontsnappen aan de backslash:

file:~/target.txt::\\begin{Document}

Hiermee wordt gezocht naar een letterlijke backslash. Ik ga ervan uit dat het werkt voor de zoekopdracht \ end {Document} omdat ik denk dat er geen escape-teken \ e is.

Een ander cool ding dat je kunt doen is om org-links te gebruiken die een korte naam hebben. Als u op C-c C-l drukt, vraagt ​​de org-modus u om een ​​koppeling en vervolgens een beschrijving. In de org-buffer wordt alleen de beschrijving weergegeven.

0
toegevoegd
Heel erg bedankt zck! Ik doe altijd C-cl om een ​​link op te slaan en C-c C-l om een ​​link in te voegen, ik heb de hele link doelbewust weergegeven. Het lijkt erop dat ik handmatig een backslash moet toevoegen/verwijderen telkens wanneer ik een link invoeg vanuit de lijst met opgeslagen links.
toegevoegd de auteur ChisholmKyle, de bron