Stel de home-toets in om op te treden als super?

Ik heb een kinesis-toetsenbord en wil graag dat de home-toets super werkt in emacs zonder dat ik mijn toetsenbord opnieuw moet toewijzen en mijn sneltoetsen moet bewerken. Is er een eenvoudige manier om dit te doen?

7
Ik denk dat dat uitvoerbaar is (nogal) door middel van key-chord . @glucas
toegevoegd de auteur CodingWithoutComments, de bron
Voor zover ik weet, kun je in Emacs geen willekeurige willekeurige sleutel veranderen in een modificatietoets - je zou moeten kijken naar het opnieuw binden van de sleutel op OS-niveau. Zie gerelateerde vraag emacs.stackexchange.com/questions/3272/… .
toegevoegd de auteur J.R., de bron
Is het uw doel om bestaande superbindingen te gebruiken? Zoals @Gilles opmerkte met het sleutel- akkoord, kon je elke superbinding herdefiniëren om een ​​soortgelijk effect te bereiken. Hoewel je ook gewoon een prefix-sleutel kunt maken met een eigen sleutelkaart, als je het niet echt nodig hebt om je als een echte modifier te gedragen.
toegevoegd de auteur J.R., de bron

1 antwoord

Het dichtst bij een oplossing die ik ken is om dit te doen:

(define-key key-translation-map (kbd "") #'event-apply-super-modifier)

Het is niet vrij hetzelfde als het home in super veranderen. Als u op home drukt, laat u deze los en drukt u vervolgens op b.v. a , Emacs interpreteert het als s-a ook al heb je home vrijgegeven voordat je op a drukte.

Dat is niet noodzakelijk een slechte zaak (in feite kan het ergonomische voordelen hebben), maar het is misschien niet wat je wilt (en het kan een beetje raar zijn om deze ene modificatie op die manier te laten werken, als je de anderen niet configureert om hetzelfde te gedragen).

Natuurlijk zijn er ook event-apply - * - modifier -functies voor andere modifiers. Wijzigingen die van toepassing zijn op sleutels nadat u ze hebt vrijgegeven, worden soms ook "sticky modifiers" genoemd.

6
toegevoegd