Een instelling aanpassen?

Ik ben nieuw voor Emacs. Hoe pas ik een instelling aan?

Dit is eigenlijk een generieke vraag geïnspireerd door de handleiding org-mode :

enter image description here

In deze beschrijving staat er (setq org-clock-persist 'history) . Waar moet ik dit instellen?

Ik ben een nieuwe gebruiker van Emacs en ik start met org-mode . Als ik dit in het .emacs -bestand moet plaatsen, weet ik niet hoe ik het moet vinden en hoe ik het moet doen.

Stap voor stap begeleiding zou nuttig zijn.

3
Bekijk de handmatige knooppunten op de . emacs-bestand en de aanpassingsinterface om aan de slag te gaan. Ik vond deze bronnen via zoekopdrachten op het web voor "emacs .emacs " en " emacs aanpassen ".
toegevoegd de auteur Scott Cowan, de bron
@Prasanna deze emacs-stack-uitwisselingssite bestond niet toen die vraag werd gesteld. Nu er een officiële emacs-stack-uitwisselingssite is, moeten alle emacs-gerelateerde vragen hier worden vermeld. Natuurlijk zijn er uitzonderingen, maar ze zijn klein in aantal.
toegevoegd de auteur Louis Salin, de bron
Het antwoord is hier beschikbaar. superuser.com/questions/73458/where-is-emacs-file . Op een of andere manier heb ik het over het hoofd gezien. Tussen haakjes, waarom zijn emacs vragen over superuser? Waar moet ik dan emacs vragen stellen?
toegevoegd de auteur Dori, de bron

2 antwoord

Dus je .emacs-bestand is meestal op een paar plaatsen, tenzij het op een vreemde manier is opgezet. Uw .emacs.el-bestand bevindt zich standaard in uw basismap of in een map met de naam .emacs.d. En uw .emacs-bestand moet .emacs.el of init.el worden genoemd. Wat betreft het aanpassen van dingen, plakt u gewoon de aanpassing in uw init-bestand. Maar afhankelijk van de modus waarin je werkt, wordt een functie genoemd eenvoudige aanpassing die veel van dit voor u doet en die u kunt bereiken via de menu's of door te bellen met M-X. Ik hoop dat dat helpt!

2
toegevoegd

Ik wilde gewoon dit rechttoe rechtaan antwoord plaatsen dat naar mijn mening relevanter zal zijn.

In Windows(10):
C:\Users\$USERNAME\AppData\Roaming\.emacs
Here

  1. \AppData\Roaming are hidden folders, so type them in the address bar and Windows will show them to you as you type.
  2. $USERNAME is your username in your computer for your login.

In Ubuntu(Linux)
home\$USERNAME\.emacs

1
toegevoegd