Welke sleutelreeks is het doden van een groot deel van mijn buffer?

Wat is de sleutelreeks voor het verwijderen van de huidige positie naar het begin van de buffer?

Ik vraag niet omdat ik de reeks wil gebruiken maar om te voorkomen dat het gebeurt. Ik doe dit altijd per ongeluk, vaak als ik te snel werk, en ik besef het pas later. Het gebeurt maar vier keer per jaar, maar soms, als ik het niet snel genoeg besef, kan het verwoestend zijn.

Ik zou de functie of volgorde kunnen uitschakelen als ik alleen wist wat het was.

Misschien moet ik een soort toetsaanslaglogboek inschakelen om precies te weten te komen hoe ik deze fout maak?

Ik heb gemerkt dat het probleem zich voordoet wanneer ik in tekstmodus ben. Ik gebruik EMACS 24.3.1 op Windows 10, voor zover relevant.

0
Probeer l (of M-x view-lossage ) om de laatste toetsaanslagen te zien
toegevoegd de auteur alastairs, de bron

1 antwoord

Het is mogelijk dat u kill-regio aanroept die is gebonden aan C-w . Dit is wat men zou beschouwen als het snijcommando in andere applicaties. Als de regio niet actief is, zal deze van je punt naar de laatste markering gaan, wat mogelijk het begin van de buffer zou kunnen zijn.

The command view-lossage (bound to C-h l or l) displays the last 300 input keystrokes.

3
toegevoegd
@tom U kunt gebruiken (defadvice kill-regio (alleen activeren in actieve regio) (if (use-regio-p) ad-do-it (bericht "Regio niet actief"))) om dit gedrag te voorkomen. Met deze adviesregio wordt alleen gedood als deze actief en niet-leeg is.
toegevoegd de auteur Mike Spivey, de bron
Bedankt Jules. Nou, C-w (kill-regio) is brood en boter dus ik zal dat niet uitschakelen, maar ik wist niet dat het standaardgedrag was zoals je hebt beschreven wanneer een markering niet actief is. Zaak gesloten.
toegevoegd de auteur Dima Tisnek, de bron
God, nog beter. Ik zal het proberen.
toegevoegd de auteur Dima Tisnek, de bron
Wel, dat werkt, maar het schakelt ook kill-line, C-k uit. Als ik een manier vind om dit op te lossen, zal ik het plaatsen.
toegevoegd de auteur Dima Tisnek, de bron
Blij om te helpen. Als dit antwoord je probleem heeft opgelost, voel je vrij om het te markeren als geaccepteerd om anderen te laten weten dat deze zaak is gesloten. Bedankt!
toegevoegd de auteur Airsick, de bron
Ik weet niet zeker waarom mijn antwoord niet werd aanvaard omdat je wilde weten wat de functie was. Als u ook de functie wilt wijzigen, dan kunt u misschien de opdracht kill-regio (de broncode die kan worden gevonden door Ch k Cw ) in uw eigen functie genaamd kill-region-safe of iets van dat soort. In deze nieuwe functie kunt u aan het begin een vinkje plaatsen om te zien of regio nul is. U kunt vervolgens kill-region-safe binden aan C-w !
toegevoegd de auteur Airsick, de bron
U kunt ook een alias van kill-regio in kill-region-safe maken en vervolgens kill-region-safe in de defadvice verpakken en koppel kill-region-safe opnieuw aan Cw
toegevoegd de auteur Airsick, de bron