Emacs bevat geen pakket "pakket"

Ik wil C automatisch aanvullen toevoegen, zodat ik Emacs regelmatig kan gebruiken als mijn C-editor. Ik ben nieuw in Emacs en ik had het al in mijn systeem geïnstalleerd, omdat het bij het besturingssysteem hoorde (denk ik). De versie is 22.1.1.

Ik probeer de volgende tutorial te volgen:

https://www.youtube.com/watch?v=HTUE03LnaXA

Automatische aanvulling toevoegen aan Emacs en we zijn begonnen met het toevoegen van de volgende code aan het bestand ~/.emacs :

; start package.el with emacs
(require 'package)
; add MELPA to repository list
(add-to-list 'package-archives '("melpa" . "http://melpa.milkbox.net/packages/"))
; initialize package.el
(package-initialize)

Maar wanneer ik het bestand ~/.emacs opsla en Emacs opnieuw start, krijg ik het volgende bericht:

Er is een fout opgetreden bij het laden van `/Users/cell/.emacs ':

     

Bestandsfout: kan laadbestand, pakket

niet openen      

Om een ​​normale werking te garanderen, moet u het. onderzoeken en verwijderen   oorzaak van de fout in uw initialisatiebestand. Start Emacs met de   `--debug-init 'optie om een ​​complete error backtrace te bekijken.

     

Laden vind-func ... gedaan vind-bibliotheek-naam: Kan bibliotheekpakket niet vinden

Ik weet niets over Lisp, maar vanuit mijn begrip is het probleem dat het pakket 'package niet bestaat. Inderdaad als ik het probeer te doorzoeken

M-x find-library

en dan typ ik pakket , het vertelt me:

Kan bibliotheekpakket niet vinden

Volgens dit antwoord:

https://stackoverflow.com/questions/20105967/emacs-marmalade -cannot open-load-file-pakket

Het kan zijn dat mijn Emacs geen pakket heeft. Hoe kan ik dit oplossen, en vooral, hoe kan ik automatische aanvulling toevoegen aan C-programma's?

Opmerking: ik zou liever deze versie van de Emacs-terminal gebruiken, omdat deze kennelijk bij het besturingssysteem hoorde. Ik heb ook nog een Emacs geïnstalleerd met behulp van een .dmg -bestand, maar ik zou ook op de terminal willen werken (of meestal).

2
@elethan OS X bevat GNU Emacs 22, de laatste versie uitgebracht onder GPL 2.
toegevoegd de auteur Ishmaeel, de bron
Als je OSX gebruikt, denk ik niet dat Emacs vooraf geïnstalleerd zou zijn (hoewel ik het fout zou kunnen hebben). Ik weet ook niet of uw probleem wordt veroorzaakt door een oudere versie, maar uw versie is vrij oud. Ik weet dat je niet wilt updaten, maar ik denk dat je meer problemen zult tegenkomen als dit niet het geval is.
toegevoegd de auteur Lord Loh., de bron
@lunaryorn bedankt voor de info! Ik veronderstelde dat omdat het niet bij de meeste Linux-distributies voorverpakt wordt dat het niet met OS X zou worden verpakt.
toegevoegd de auteur Lord Loh., de bron

1 antwoord

OS-X wordt geleverd met emacs 22, die enkele jaren oud is. Een eenvoudige manier om een ​​actueel emacs te krijgen, is door te downloaden van http://emacsformacosx.com/ . Dit geeft je een pakket.

8
toegevoegd
Ja, dit is precies degene die ik heb geïnstalleerd (afgezien van degene die ik al had). Het probleem is dat ik Emacs ook vanaf de terminal wil uitvoeren, en de opdracht emacs is standaard verbonden met de Emacs die bij het besturingssysteem wordt geleverd ... Ik weet dat ik de nieuwe geïnstalleerde Emacs kan toevoegen naar het pad, maar is er een manier om deze nieuwe standaard te maken?
toegevoegd de auteur Craig Vermeer, de bron
Ja, het heeft de truc gedaan, bedankt! En om het zonder het venstersysteem te starten, voeg ik ook de volgende alias toe: alias = "emacs -nw" , als iemand geïnteresseerd is.
toegevoegd de auteur Craig Vermeer, de bron
Ik heb een vraag: verwijst de dmg-geïnstalleerde Emacs ook naar de ~/.emacs voordat hij wordt geïnitialiseerd of verwijst hij naar zijn eigen initial-options startbestand?
toegevoegd de auteur Craig Vermeer, de bron
De nieuwe emacs aan het pad toevoegen zou de slag moeten slaan, zet het gewoon aan de voorkant. Ik heb dit in mijn .bash_profile: export PATH =/Applications/Emacs.app/Contents/MacOS: $ PATH
toegevoegd de auteur Thomas Myron, de bron
Dezelfde ~/.emacs
toegevoegd de auteur Thomas Myron, de bron