Hoe kan ik een leven leiden met Emacs?

Is er een pakket om Emacs-activiteit te loggen?

Ik heb mijn productieve activiteit geregistreerd met verschillende hulpmiddelen, waaronder shell- en browsergeschiedenis. Meer gebruik ik Emacs, het is moeilijk om bij te houden wat ik doe. Omdat er steeds meer personeel in Emacs wordt gedaan zonder andere hulpmiddelen aan te raken.

Ik ben op de hoogte van command-log-mode . De nieuwste versie heeft tijdstempels en opslagmogelijkheden maar het logt niet in welk bestand ik aan het werken ben. Misschien is het een goede kandidaat voor een startpunt.

Ik ben me er ook van bewust dat je tijd kunt winnen met org -mode . Ik gebruik het, maar ik vergeet altijd over te schakelen naar nieuw werk toen ik werd onderbroken door mijn collega's.

Trouwens, ik ben niet geïnteresseerd in echte life logging met Emacs. Ik ben niet op zoek naar extra gadgets en geen manieren om Emacs te dragen. Het klinkt interessant, maar niet voor nu.

1
Het klokken in de organisatiemodus is goed genoeg voor mij. Naast normale taken die op een gegeven moment GEREED worden, heb ik ook "permanente" items, zoals "vergaderingen" "discussies met ...", enz. Omdat ik ook het klokken vergeet, bouw ik een gemaksbibliotheek om klokken snel aan te passen in github.com/dfeich/org-clock-convenience . Ik ben nog steeds aan het experimenteren en het toevoegen van functionaliteit.
toegevoegd de auteur Ross, de bron
@ yasushi-shoji Ik zou het helemaal goed hebben om stroomopwaarts samen te voegen, maar ik heb iets meer tijd nodig om de functionaliteit te optimaliseren. Er zijn een aantal dingen die ik wil veranderen/uitbreiden.
toegevoegd de auteur Ross, de bron
Hoe zit het met Memento? [1]: github.com/ehartc/memento
toegevoegd de auteur ReneFroger, de bron
@ReneFroger Ik denk niet dat memento vastlegt wat ik doe onder de Emacs-omgeving. Het vraagt ​​je gewoon, wanneer je je Emacs-sessie sluit, om jezelf te loggen, IIRC.
toegevoegd de auteur garyjohn, de bron
@dfeich Leuke add-on. Ik zal het proberen te gebruiken. Wil je fuseren met stroomopwaarts? Zelfs met deze bibliotheek wordt mijn activiteit niet automatisch geregistreerd. Maar toch +1. Bedankt voor het delen.
toegevoegd de auteur garyjohn, de bron

2 antwoord

M-x open-dribble-bestand

Zie de Emacs handleiding, knooppunt Checklist en de Elisp handleiding , knoop Recording Input .

Begin met het schrijven van alle toetsenbordtekens naar een dribble-bestand met de naam FILE.   Als FILE nul is, sluit u elk geopend dribble-bestand.   Het bestand wordt gesloten als Emacs wordt afgesloten.

     

Houd er rekening mee dat hiermee ALLE tekens worden opgenomen die u typt!   Dit kan gevoelige informatie bevatten, zoals wachtwoorden.

2
toegevoegd

Does WakaTime meet your need? https://wakatime.com/

Van hun website:

Real-time statistieken per project, bestand, branch, commit, functie, besturingssysteem, editor/IDE, taal, etc.

2
toegevoegd
Een online dienst is in orde als hij doet wat ik nodig heb. WakaTime lijkt niet al mijn Emacs-activiteit aan te kunnen, maar alleen programmeren, niet?
toegevoegd de auteur garyjohn, de bron