SWF lokale vertrouwde sandbox en adobe air

Wij zijn een onderzoeksgroep van de Universiteit van Zaragoza (Spanje). We ontwikkelen educatieve games voor kinderen met speciale behoeften, (in het bijzonder met) sociale en cognitieve beperkingen. We ontwikkelen onze games met Adobe Flash CS5, dus we zijn voldoende handig met de Action Script-taal.

Het opduikende probleem houdt verband met de beveiligingssandboxen in Flash.

Op dit moment ontwerpen we een nieuwe educatieve toepassing waarbij beeld- en geluidsbronnen afkomstig zijn van internet, waarbij webservices worden gebruikt via een "loader.load (nieuwe URLRequest (naam))" -opdracht. We gebruiken het juiste crossdomain-bestand en het werkt prima wanneer het op internet wordt gepubliceerd.

ECHTER, we denken nu aan het ontwikkelen van een desktop educatieve toepassing, waar opvoeders de game zullen configureren en hun werk in een lokaal systeembestand zullen bewaren. Dit is waar problemen ontstaan. Omdat de zandbak van de Flash-speler ons beperkt tot "alleen netwerk" of "alleen lokaal bestandssysteem", hebben we geen toegang tot internet en kunnen we tegelijkertijd lokale bestanden genereren.

We proberen geen flash-virus te maken, we proberen alleen een toepassing te maken voor opvoeders, waarbij bronnen afkomstig zijn van internet, maar de toepassing vereist toegang tot het lokale bestandssysteem om docenten te laten sparen en hun werk in hun schijf.

Reading the Adobe doc, we found the different flash player sandboxes: http://help.adobe.com/en_US/ActionScript/3.0_ProgrammingAS3/WS5b3ccc516d4fbf351e63e3d118a9b90204-7e3f.html

Het lijkt erop dat er een sandbox is waarmee we zowel toegang hebben tot internet als tot lokale bestanden: "Security.LOCAL_TRUSTED-Het SWF-bestand is een lokaal bestand en is vertrouwd door de gebruiker, met behulp van het instellingenbeheer Settings of een Flash Player-configuratiebestand.Het SWF-bestand kan zowel uit lokale gegevensbronnen lezen als communiceren met internet."

En het lijkt erop dat Local_trusted SWF-bestanden worden ingesteld door de eindgebruiker of door installatieprogramma's. Omdat we van plan zijn om de applicatie op het web te publiceren en docenten de applicatie zullen downloaden, lijkt het installatieprogramma een goede optie, maar we kunnen geen informatie vinden over SWF-installatieprogramma's.

Aan de andere kant zijn we op de hoogte van de Adobe Air-oplossing. We begrijpen dat AIR een vervanging is voor Flash Player. Het lijkt voldoende omdat het onze applicatie zal uitbreiden naar andere omgevingen zoals Android iOS (tablets, mobiele telefoons, ...).

De vraag is: gebruik AIR, zouden we netwerk- en lokale toegang verkrijgen in onze SWF-toepassing? En hoe zit het met de eindgebruiker? Zou hij/zij de SWF van ons web en elke AIR-speler kunnen downloaden en onze applicatie op een eenvoudige manier op het apparaat kunnen uitvoeren? Tot slot, wat is volgens u de beste oplossing voor het soort toepassing waar we naar streven? (in gedachten houdend dat we ons willen blijven ontwikkelen in AS3)

4

2 antwoord

Dat moet de meest uitgebreide vraag zijn die ik al een tijdje heb gelezen. Nou, je hebt je onderzoek gedaan, dat zijn helaas je enige twee opties. En ja, met behulp van een AIR-toepassing kunt u assets van internet halen.

Als ik een desktoptoepassing zou maken met AS3, zou AIR zeker mijn eerste keuze zijn om het op te bouwen.

0
toegevoegd
We zijn begonnen met het gebruik van Air en het werkt goed! Bedankt en hopelijk hebben we binnenkort een aantal vragen hierover, maar op dit moment zijn we op weg met onze aplication!
toegevoegd de auteur jmarco, de bron

Het 'netwerk alleen' verwijst naar het feit dat u vanuit de code toegang hebt tot het bestandssysteem van de gebruiker. U kunt nog steeds "alleen netwerk" gebruiken en de beheerder bestanden in de Flash Player laten uploaden met behulp van de klasse FileReference en hen vragen een bestand te kiezen met de vertrouwde pop-uppopulatie.

0
toegevoegd