Wat zou een goede manier zijn om het cachingmechanisme van een bestaand systeem te begrijpen

Hallo ik werk aan een bestaande Drupal-website voor mijn klant. Hij heeft deze website een beetje traag werken, en mijn cliënt wil dat ik wijzigingen aanbreng in het caching-systeem van deze website, omdat het steeds verder crasht wanneer de gebruiker op de site telt.

Nu heb ik advies nodig over waar ik het caching-systeem van deze site beter kan begrijpen. Ik heb grep gedaan van een paar DACC's cachefuncties en daar zag ik boost- en memcache-bestanden.

1
In termen van de kant "crashen", gelieve specifieker te zijn. Heb je bijna geen ram meer, db-verbindingen raken vol, etc. Dit moet waarschijnlijk ook worden verplaatst naar drupal.stackexchange.com
toegevoegd de auteur mikeytown2, de bron

1 antwoord

Ik weet niet welke versie van Drupal je gebruikt, maar het maakt niet zoveel verschil uit dan de modules die voor jou beschikbaar zijn.

In principe heeft Drupal een cache API die werkt door het opslaan van wat het wil cachen in de database in de tabellen beginnend met cache _ , met behulp van cache_set en cache_get . Als de site veel verkeer bevat, kan de toegevoegde overhead van de lees- en schrijfbewerkingen naar de DB deze verlagen. Deze functies werken met elk van de cachemodules die u de originele vervangt door bijvoorbeeld:

Om dit te voorkomen, kunt u verschillende modules toevoegen om de cache te wijzigen, bijvoorbeeld met memcache module, om de cachewaarden in het geheugen op te slaan in plaats van in de database. U moet nog steeds een memcache-instantie op de server configureren en vervolgens instellen in de settings.php, maar dat wordt allemaal uitgelegd in de leesmij van memcache.

De kans is groot dat de site te lijden heeft onder de weergaven op de pagina. Ik zou de weergaven bekijken en zien of er vragen zijn die heel erg traag zijn. Aanzichten is altijd zwaar op de DB. Misschien wilt u alle weergaven doorlopen en hun cachetiming en -instellingen wijzigen (of zelfs inschakelen).

U lijdt misschien omdat u veel ingelogde gebruikers op de site heeft en ze zullen veel van de cache omzeilen, dus u kunt het AuthCache -module, waarmee u de blokcaching voor ingelogde gebruikers kunt verfijnen.

Je kunt ook een aantal zoekopdrachten uitvoeren voor sites met veel verkeer en cachen voor drupal. Ik vond er heel wat toen ik een site die ik aan het bewerken was îmatiseerde met ~ 100.000 bezoekers per dag.

1
toegevoegd