Windows-formulierfunctionaliteit toevoegen aan ASP.NET (VB) -webapplicatie

Ik heb een webapplicatie gebouwd (ASP.NET, .NET Framework 4, VB, Visual Studio 2010). Om heel kort te zijn, werkt de applicatie samen met een database en voert verschillende acties uit (Insert Delete Select etc ..).

Ik gebruik verschillende Gridviews, ListBoxes enz. En ben niet blij met de presentatie en de functionaliteit van asp.net. In eenvoudige woorden ziet mijn applicatie er slecht, verouderd en onprofessioneel uit. Ik dacht dat het gebruik van Windows-formulieren die worden opgenomen in de ASP-app een grote verbetering zou zijn en al mijn problemen zou oplossen.

Ik heb een Windows Form Control Library gemaakt om de dll die in mijn app is gemaakt te gebruiken als een gebruikersbesturingselement. Ik kwam erachter dat dit niet wordt ondersteund in .NET Framework 4 (is dit waar of heb ik iets verkeerd gedaan?).

Is er een manier om mijn toepassing de 'look and feel' van een Windows-toepassing te geven? Houd er rekening mee dat het een webapp moet zijn en dat de clients geen andere app hoeven te downloaden om met de server te communiceren.

0
Wauw! Je bent zeker verloren . Windows Forms en ASP.NET sluiten elkaar uit. Je kunt ze niet echt samen gebruiken en je supervisor wil dat niet. Hoogstwaarschijnlijk moet u leren hoe u ASP.NET-toepassingen er beter uit laat zien in plaats van op te geven.
toegevoegd de auteur John Saunders, de bron
Ik zei niet dat je een student bent. Als ingenieur moet je begrijpen hoe belangrijk het is om te leren hoe dingen werken . U moet de tijd nemen om het verschil tussen ASP.NET en Windows Forms te begrijpen.
toegevoegd de auteur John Saunders, de bron
Ik geloof dat je het verkeerd hebt begrepen. Er is geen manier om een ​​Windows Forms-bibliotheek te maken en deze te gebruiken als besturingselementen voor Windows Formulieren in een ASP.NET-toepassing. Er is een oude hack voor het weergeven van Windows Forms-besturingselementen in Internet Explorer, maar deze werkt niet voor andere browsers en is een heel slecht idee. U kunt beter leren hoe u webtoepassingen kunt maken die er professioneel uitzien.
toegevoegd de auteur John Saunders, de bron
John Ik ben geen student en heb geen supervisor. Ik ben een elektrotechnisch ingenieur die een heel systeem bouwt waarvan een deel deze toepassing is .. Ik weet dat mijn achtergrond geen programmeertaal is, maar ik ben een snelle leerling. Hoe dan ook, bedankt voor je antwoord.
toegevoegd de auteur Alk. Top, de bron
Nou, dit is precies wat ik aan het doen ben. Maar ik heb gezien dat met .NET Framework 2 een Windows-formulierbibliotheek kon worden gemaakt, de gemaakte dll kon worden gemaakt en deze in een ASP.NET-toepassing als een object kon gebruiken. Vandaar mijn vraag over Windows-formulieren en ASP.NET.
toegevoegd de auteur Alk. Top, de bron
Begrepen. Bedankt voor je inzet.
toegevoegd de auteur Alk. Top, de bron

2 antwoord

Probeer Silverlight 4 te gebruiken, hij heeft alles wat je nodig hebt. Wat u probeert te doen is het traditionele ASP.NET en dat is zo goed als het kan worden met alle server-side code, maar met Silverlight zijn de dingen totaal verschillend, het is allemaal client-kant met specifieke server-interacties. Bekijk de tutorials over het gebruik van Silverlight- en WCF RIA-services om te doen wat u probeert te doen.

Try this link: WCF RIA services and Silverlight

Bewerken: Silverlight is ontworpen om verbluffende web-GUI's te maken. Voor het geval je je afvroeg wat het in godsnaam is .. :)

1
toegevoegd
Ik zou niet zeggen dat Microsoft het heeft verlaten, eigenlijk is RC5 gewoon uit. Zolang je "Verlaten van zaken, sorry" op de officiële website van MS niet ziet, geloof het niet en maak je geen zorgen :). Het is gewoon dat alleen mensen die niet willen dat hun gebruikers een plug-in moeten installeren om hun websites te bekijken, zulke geruchten opwekken. In zekere zin is het OK, er gaat niets boven een eenvoudig maar effectief webontwerp, maar Silverlight gaat niet helemaal over eye candy, zoals je zult zien als je dieper gaat duiken.
toegevoegd de auteur Amn, de bron
Bedankt Amn. Zal ernaar kijken.
toegevoegd de auteur Alk. Top, de bron
Ik weet wat het is (hoewel heel weinig), maar terwijl ik aan het onderzoeken was heb ik referenties gezien die zeggen dat Silverlight niet veel meer wordt gebruikt en dat Microsoft het heeft verlaten. Waarschijnlijk heb ik het mis. Dank je
toegevoegd de auteur Alk. Top, de bron
Haaha..Fair genoeg. Zal in Silverlight kijken. Proost
toegevoegd de auteur Alk. Top, de bron

Hebt u de besturing van derden door andere leveranciers gecontroleerd?

Ik gebruik ze momenteel voor een snelle ontwikkeling.

http://www.telerik.com/

http://www.infragistics.com/

http://www.devexpress.com/

Hoe dan ook, alle bedieningselementen in .net kun je daar veranderen met behulp van gewone CSS.

1
toegevoegd
+1 Ik hou van Telerik :)
toegevoegd de auteur Icarus, de bron