Waar moet ik de mobiele detectie in .htaccess of php plaatsen?

Ik heb een mobiele versie van mijn site die nu werkt en ik wil weten waar ik de omleiding moet doen. Ik kan alleen maar denken om omleiding te doen met behulp van:

  • .htaccess
  • PHP

Ik zou graag willen weten welke beter/efficiënter is? Is er een betere manier om dat te doen anders dan in de .htaccess of PHP?

Bedankt

7
zal het beter zijn in apache-configuratie?
toegevoegd de auteur aki, de bron

3 antwoord

Ik stem op Apache.

Als je het doet op het Apache-niveau (in het .htaccess -bestand of, nog beter, in de Apache-configuratie), dan heb je HTML-bestanden, de enige manier om dit te ontdekken dat ik kan bedenken is JavaScript; dit kan eenvoudig worden verwijderd (zoals het uitschakelen van JavaScript).

Dit geldt ook voor andere typen bestanden, zoals pdf's, Word-documenten, MP3-bestanden, enz. Het kan eenvoudig worden omgeleid naar een pagina met een bericht 'niet beschikbaar voor mobiel'.

Het andere dat ik kan bedenken is een css-bestand als ze anders zijn (standaardversie versus mobiele versie).

10
toegevoegd
Met betrekking tot het CSS-punt: u kunt meerdere CSS-stylesheets gebruiken met verschillende attribuutmarkeringen voor media . U kunt bijvoorbeeld een <link rel = "stylesheet" type = "text/css" href = "normal.css"> en een <link rel = "stylesheet" type = "text/css" media = "handheld" href = "mobile.css"> . Raadpleeg voor meer informatie deze link .
toegevoegd de auteur wchargin, de bron

Absoluut PHP. U moet toestaan ​​dat clients overschakelen van mobiele versie naar volledige versie en terug, dus er zijn enkele cookies bij betrokken.

It is good practice to run full version on www.example.com and mobile version on different subdomain, m.example.com

4
toegevoegd

Door het in PHP te doen, kunt u enkele automatische aanpassingen maken om dezelfde inhoud voor mobiele kijkers te verfijnen, zonder dat u per se compleet verschillende kopieën van uw inhoud hoeft te hebben. Dit artikel over mobielvriendelijk PHP-ontwerp geeft enkele details. U wilt waarschijnlijk niet alle tips volgen die het geeft, want het is uit de tijd dat mobiele gegevenssnelheden betekenden dat minimale afbeeldingen het beste waren, MAAR het kan u ideeën geven over methoden die u kunt gebruiken om aanpassingen aan te brengen.

Kort gezegd komt het neer op het creëren van een functie om de HTML-uitvoer aan te passen op welke manier dan ook het meest logisch is voor uw site. Vervolgens zet je die functie in een enkel bestand dat op elke pagina is opgenomen via. Htaccesss (dus ik denk dat je een beetje bezig bent met zowel PHP als .htaccess). En een deel van die opname is om ob_start (); te gebruiken om de functie op de uitvoer van de pagina bij het laden uit te voeren.

0
toegevoegd