Wat is de beste werkwijze bij caching? Wat zijn de limieten?

Ik gebruik Zend_cache om de resultaten van enkele gecompliceerde db-query's, services, enzovoort in de cache op te slaan.

Mijn site is sociaal, dat betekent dat er veel gebruikersinteractie is.

Ik kan hier en daar ook gebruikersgegevens cachen. Maar dat betekent dat ik bijna tienduizenden cache-bestanden (met 10.000 gebruikers) zal hebben. Is deze aanpak om bijna alles in te cachen afkomstig van db nog steeds goed voor prestaties? Of zijn er enkele limieten van het bestandssysteem?

Was op zoek naar een artikel rond, niet vinden.

Bedankt voor een advies! Jarousek

2
Kort gezegd, wilt u weten of de bewerkingen om een ​​in de cache opgeslagen bestand op te zoeken, te vinden en te openen de prestaties daadwerkelijk schaden?
toegevoegd de auteur Levi Morrison, de bron
Gebruikt u MySQL-query-caching?
toegevoegd de auteur ChrisA, de bron
Waarom denk je over bestandssysteemlimieten? Zend_Cache is slechts een proxy voor een extern of intern cachesysteem, u kunt Redis/Memcache gebruiken in plaats van bestanden voor caching.
toegevoegd de auteur Casey, de bron

1 antwoord

De vraag die u zou moeten stellen is of de overhead van het maken/vullen/onderhouden van die cache hoger is dan de kosten van het genereren van de cachebare gegevens in de eerste plaats.

Als het je $ 1 kost om wat gegevens te genereren, $ 10 om het te cachen en $ 0.8 om uit de cache te halen, dan zou je die gegevens 50 keer uit de cache moeten halen om gelijk te worden.

Als u de gegevens in de cache slechts 10 keer gebruikt voordat deze verloopt/ongeldig wordt, verliest u $ 8.

5
toegevoegd