MVC3 LDAP Lookup

Ik heb een MVC3-project met de vereiste LDAP te gebruiken om verschillende personeelseigenschappen in te vullen in een van mijn modelklassen. Ik heb dit eerder gedaan in .Net 3.5 maar wist niet zeker hoe het in MVC3 moest worden benaderd. Zou ik dezelfde aanpak volgen of is er een HTML-helper of een ander mechanisme in MVC3 dat ik zou kunnen/zou moeten gebruiken?

2

1 antwoord

Blijf doen wat je hebt gedaan. Bij het bouwen van uw ViewModel (bij voorkeur in een repositorylaag), kunt u LDAP als uw gegevensbron gebruiken voor de benodigde eigenschappen.

U wilt dit niet in een weergave doen, omdat de weergave geen andere logica zou moeten hebben dan presentatielogica.

2
toegevoegd
Absoluut. U kunt een PartialView maken die wordt geladen in uw modale box. Gebruik een AJAX-oproep naar uw controller, die vervolgens naar uw repository belt om het gebruikerslijstmodel te krijgen en de controller stuurt uw gebruikerslijstmodel terug naar de partial. U kunt ook een automatisch aanvullen gebruiken.
toegevoegd de auteur counsellorben, de bron
Hier is een goede link om mee te beginnen voor modale dialogen: codeproject.com/ KB/ajax/jQuery-Modal-Dialogs.aspx . Dit is pre-MVC3, maar geeft enkele goede basisinformatie en voorbeelden.
toegevoegd de auteur counsellorben, de bron
Overeengekomen, elke opzoeking van welke aard dan ook moet gedaan worden in uw model/gegevenslaag.
toegevoegd de auteur Lareau, de bron
@Counsellorben ... thanks. Ik denk dat ik een modaal dialoogvenster nodig heb (vergelijkbaar met Outlook) dat een lijst met LDAP-gebruikers laadt waaruit geselecteerd moet worden. Klopt dit met uw opmerkingen?
toegevoegd de auteur MikeTWebb, de bron
Fantastische opmerkingen. Bedankt! Heeft u links of voorbeelden van automatisch aanvullen en/of modale vakken. Ik ben super nieuw voor MVC3
toegevoegd de auteur MikeTWebb, de bron