Wilt u het pad voor gekoppelde tabel wijzigen in ms toegang 2000

Ik heb MS ACCESS DB die al is verbonden met veel tabellen in ORACLE. Ik wil nog enkele tabellen toevoegen aan die van verschillende server van ORACLE.

Problem is if i connect to the server through MS ACCESS and try to import using linked table manager i could not find my schema or user in that list of tables

This Link tables dialog even from Get External data->Link Tables gives me only system tables like (CTXSYS,DMSYS,XDB etc....).

Kan ik geen van mijn tafels vinden? krijg ik hier geen toegang toe?

Hoe bereik ik dit? waarom mijn tabelschema's hier niet in worden vermeld, zelfs als ik verbinding maak met de juiste server?

0
Oh!. ik zal dat ook plaatsen. ik heb wat hulp nodig. ik denk dat dit kan worden opgelost door dingen te programmeren.
toegevoegd de auteur shanmugamgsn, de bron

1 antwoord

Ik kan me niet herinneren hoe de Linked Table Manager werkte in Access 2000, dus misschien ben ik hier off-base. In Access 2003 staat het gekoppelde tabelbeheer me toe om de verbindingen voor bestaande tabelkoppelingen te wijzigen, maar het biedt geen optie om nieuwe koppelingen te maken. (althans geen optie die ik kan vinden)

Als IOW, als dezelfde brontabel bestond op een andere server, zou ik de Linked Table Manager kunnen gebruiken om een ​​bestaande link voor die tabel te veranderen naar de nieuwe server. Maar zonder een bestaande link naar de brontabel, kan ik de Linked Table Manager niet gebruiken om er een te maken.

For that purpose, I go to Access' main menu and choose File -> Get External Data -> Link Tables, choose "ODBC Databases()" from the "Files of Type" box on the Link dialog, then choose the DSN for the server which houses the tables I want linked. IIRC, you should have a similar option with Access 2000.

U kunt ook VBA-code gebruiken om uw links te maken. Zie de methode TransferDatabase .

1
toegevoegd
Je hebt me misschien toen gestoord. Ik heb in een paar jaar geen ODBC-links naar Oracle gebruikt, maar ik herinnerde het eraan dat het vergelijkbaar is met ODBC-koppelingen naar SQL Server of PostGreSQL, die beide prima werken vanuit Access. Het beste dat ik kan voorstellen is om de eigenschappen van uw DSN voor de Oracle-server dubbel te controleren. Misschien kun je iets van de kant van Oracle vinden om uit te leggen waarom het niet laat zien dat je wilt dat je verwacht.
toegevoegd de auteur HansUp, de bron
Neem contact op met uw Oracle DBA om te zien of zij u kan vertellen wat er met uw ODBC-verbindingen gebeurt. Het lijkt erop dat u een foutmelding krijgt als uw verbinding de verkeerde gebruikersreferenties gebruikt. Dus misschien heeft die gebruiker geen toegang tot de schema-objecten die u verwacht.
toegevoegd de auteur HansUp, de bron
En nog een lange poging ... er zijn verschillende ODBC-stuurprogramma's voor Oracle. Microsoft biedt er een; en Oracle biedt een andere. Misschien schakelen overstuurders dit op.
toegevoegd de auteur HansUp, de bron
Uw symptomen klinken voor mij alsof het schema geen gebruikerstabellen bevat. Of dat waar is, ik denk niet dat dit een MS Access-probleem is. Mijn beste inschatting is dat je dit aan de kant van Oracle moet oplossen en ik kan je daar niet helpen.
toegevoegd de auteur HansUp, de bron
Bedankt HansUp. Maar ik probeerde ook externe gegevens-> linktabellen te krijgen. maar het werkt ook niet voor mij. ik kon mijn gebruiker/schematabellen niet alleen vinden ...
toegevoegd de auteur shanmugamgsn, de bron
HansUp raad eens wat voor een probleem dit is ??
toegevoegd de auteur shanmugamgsn, de bron
sorry Hansup, ik wilde niet dat het moeilijk was. het is allemaal correct toch, ik zal het opnieuw controleren en laat het je weten
toegevoegd de auteur shanmugamgsn, de bron
HansUp Ik ben erachter gekomen dat deze linktabel mij een lijst met SYSTABLES geeft. (CTXSYS, DMSYS, MDSYS enz.) .... maar ik kon geen gebruikerstabellen vinden?
toegevoegd de auteur shanmugamgsn, de bron
ok bedankt HansUp. laat me ook eens kijken bij het Oracle DBA-team ... bedankt voor de begeleiding
toegevoegd de auteur shanmugamgsn, de bron