Inhoudsrechten in Orchard

In een OrchardCms-site moet ik een hiërarchisch menu maken waarin ik menu-items per gebruikersrol kan tonen en verbergen. Wat is de beste manier om dit te benaderen?

Een mogelijke manier zou zijn om twee menu's te maken en te beheren, elk met betrekking tot een andere laag waarbij de laagregel de respectieve rol sorteert. Dit betekent echter het beheren van twee Menu's die niet ideaal is. Veel items in elk menu moeten worden gedupliceerd.

Een andere manier zou zijn om een ​​aangepast menuonderdeel te maken. Het nadeel hier is dat het overdreven lijkt.

Of zit ik volledig op het verkeerde spoor, moet ik meer kijken naar het filteren van contentitems per rol in plaats daarvan? In dit scenario denk ik dat ik nog steeds een manier moet hebben om menufilters te specificeren.

2

2 antwoord

Ik denk dat het geavanceerde menu (beschikbaar in de galerij) menu-aanpassingen uitvoert op basis van machtigingen.

Update: mijn slechte. Probeer Quanta in plaats daarvan (onderdeel van het Science-project). Zou goed moeten werken met cartografie.

0
toegevoegd
Ik heb geprobeerd met het geavanceerde menu te spelen, maar ik zie geen bijsnijdopties. Mis ik iets, of heb ik tips over hoe ik het moet doen?
toegevoegd de auteur gorebash, de bron
Bedankt voor de tip. Ik zal dat proberen.
toegevoegd de auteur gorebash, de bron

Ik kon meerdere menu's maken gefilterd op rol in lagen met deze eenvoudige PCG. RoleLayer-module . Je zult echter nog steeds aparte menu's moeten maken en het beperkt de url-toegang niet tenzij je de permissies wijzigt.

Nadat u de module hebt ingeschakeld, kunt u regels voor rollen maken. Bijvoorbeeld,

role("Administrator")

Zou die laag alleen zichtbaar maken voor degenen met de beheerdersrol.

0
toegevoegd
Hoewel deze link de vraag mogelijk beantwoordt, is het beter om de essentiële delen van het antwoord hier op te nemen en de link ter referentie aan te bieden. Link-alleen antwoorden kunnen ongeldig worden als de gekoppelde pagina verandert.
toegevoegd de auteur AndyG, de bron
Bedankt en gerepareerd
toegevoegd de auteur David Vogel, de bron