"Toegang geweigerd" -fout in Visual Studio.Net 2010

Ik heb een ASP.NET-toepassing geconverteerd die is ontwikkeld in VS.NET 2003 tot VS.NET 2010. Na het oplossen van alle buildfouten en het uitvoeren ervan, werkt het goed, behalve op één plek waar ik een document aan het openen ben dat ik zojuist heb gekopieerd naar een specifieke map van de ASP.NET-pagina.

Ik krijg de foutmelding "Toegang geweigerd" wanneer ik probeer het bestand te openen vanaf de ASP.NETpage. Maar wanneer ik naar Windows Verkenner ga en probeer het bestand te bekijken, heb ik geen enkel probleem. Hoe kan ik dit oplossen?

Hier is de code:

string url;
sring newurl;

url = GetDocumentPath(540450); 
if (url != null)
{   
     newurl = @"c:\" + System.IO.Path.GetFileName(url);
     System.IO.File.Copy(url, newurl, true);
}  
Process.Start("iexplore", newurl);
1
Dat zal niet werken; je gebruikt iexplore op de server . Wat probeer je te doen?
toegevoegd de auteur SLaks, de bron
Uw login heeft machtigingen, maar heeft de asp-gebruikersaccount toestemming?
toegevoegd de auteur asawyer, de bron

3 antwoord

Het lijkt inderdaad alsof de gebruiker niet de juiste permissies heeft, maar het kan ook worden veroorzaakt doordat het pad in newurl een directory is.

Bovendien lijkt het erop dat uw toepassing bestanden opslaat in C: \ die, afhankelijk van uw besturingssysteem, niet toegankelijk is voor gebruikers zonder beheerdersmachtigingen (windows vista/server 2008 en hoger), u zou kunnen proberen procesmonitor te gebruiken om te achterhalen of de juiste rechten zijn worden gebruikt. Zie dit blogbericht:

http://improve.dk /archive/2009/10/21/solving-access-denied-errors-using-process-monitor.aspx

1
toegevoegd

Mogelijk moet u deze pagina raadplegen op de Microsoft-site. Het biedt een paar oplossingen voor deze "Access Denied" -fouten van Visual Studio.

0
toegevoegd

Het lijkt erop dat ASP.net-gebruikersaccount geen rechten krijgt voor de map. U moet met de rechtermuisknop op de map met de bestanden in Verkenner klikken, naar machtigingen gaan en vervolgens zoeken naar de ASP-gebruiker (iets als ASPNET), volledige mapmachtigingen toevoegen en het zou moeten werken.

0
toegevoegd