Het ontwikkelen van een desktopomgeving voor Linux

Ik wil een nieuwe desktopomgeving bouwen voor Linux, zoals KDE of GNOME, niet zo ingewikkeld, ik wil gewoon een nieuw rastersysteem, een nieuwe desktop, net als dat met een paar eenvoudige functionaliteiten.

Maar het probleem is dat ik niet weet waar ik moet beginnen. Is het mogelijk om toolkits zoals Qt of wxWidgets voor dit doel te gebruiken of moet ik beginnen met iets anders? Ik kan programmeren in de talen c, c ++, java ...

Heeft dit X11- of X Window-systeem hier enige relatie mee? Kan iemand me vertellen waar ik moet beginnen?

0
Um ... dit is een zeer brede vraag, ik weet niet zeker of je een echt nuttig antwoord zult krijgen - maar je weet maar nooit. (FWIW, KDE is gebouwd op Qt, voor een voorbeeld van een DE die een grafische toolkit gebruikt.)
toegevoegd de auteur David Z, de bron
Ik zou overwegen om een ​​bestaande minimale desktop te nemen en vanaf daar te beginnen. "Alleen maar" een nieuw venstersysteem impliceert dat je misschien beter af kunt zijn op de schouders van bestaand werk.
toegevoegd de auteur Dave Newton, de bron
@DavidZaslavsky Wat een vriendelijke opmerking!
toegevoegd de auteur cnicutar, de bron
@DavidZaslavsky bedankt voor je reactie
toegevoegd de auteur Khan, de bron

1 antwoord

Desktopomgevingen op Linux bestaan ​​uit veel onderling verbonden componenten. Je moet beginnen met lezen over hoe bestaande desktopomgevingen werken: welke componenten ze bevatten en hoe ze samenwerken.

De informatie die u nodig heeft, staat op internet. Kijk naar Wikipedia (bijvoorbeeld de pagina Desktop-omgeving , Windows-systeem en X Window System pagina's). Kijk op freedesktop.org en de specificaties pagina. Google voor andere informatie .

Het feit dat u vragen stelt over de vraag of X11 of X Window System enige relatie heeft met deze taak, geeft aan dat u nog geen goed begrip hebt van de belangrijkste softwarecomponenten van een Linux-desktop. Gelukkig is dat probleem eenvoudig op te lossen: je hoeft alleen wat te lezen.

5
toegevoegd
Wat betreft de basis: dit zou een goed begin zijn: unix.stackexchange.com/q/7943
toegevoegd de auteur ninjalj, de bron
@ John, ninjalj Bedankt voor de informatie.
toegevoegd de auteur Khan, de bron