Hoe kan ik de lpd/lpr gebruiken om informatie over een printer te krijgen?

Ik wil poort 515 (lpd-protocol) gebruiken om een ​​printer naar zijn identiteit te vragen, maar in tegenstelling tot sommige andere protocollen lijkt lpd geen informatie terug te geven over de printer wanneer een afdrukverzoek wordt gedaan. (Te oordelen naar de pakketten die werden vastgelegd met Wireshark.) Ik heb de lpinfo, lpadmin, lpstat, etc. van Unix en RFC 1179 (LPD-protocol) bekeken, maar ik kan geen opdrachten vinden waarmee de printer meer dan 515 vingerafdrukken kan maken (bijvoorbeeld "HP2250 LaserJet"). Iedereen weet hoe dit te doen?

0

1 antwoord

LPD makes a huge assumption about the printer with its PostScript roots. It can manage raw print files to any printer (ASCII inclusive), but makes the assumption the the page definition language (e.g. PostScript) will be consumed and rendered by the printer itself. Though queue status information is often available, the rest is not.

Dit gaat ook samen met de geschiedenis van LPD in die zin dat het niet noodzakelijkerwijs een deamon op printerniveau was maar een server deamon die deze vervolgens in de wachtrij plaatste/proxy naar andere LPD s of (lijn) printers die lokaal zijn aangesloten en die geen taken in de wachtrij plaatsen.

Probeer je iets met LPD te bereiken dat verder gaat dan het is bedoeld?

0
toegevoegd