In Flex, hoe kan ik datagrid handmatig aanpassen, hoe houd ik de kolombreedtes redelijk?

Telkens wanneer u de grootte van een datagrid handmatig wijzigt (niet via code), lijkt de laatste kolom het grootste deel van de breedte te behouden. Wat erger is, wanneer je het uitbreidt en in grote mate krimpt, kunnen de andere kolommen worden gesmeerd. Hier is een perfect voorbeeld:

Datagrid Example

De ideale oplossing zou de breedte gelijk of in verhouding tot de lengte van de tekst verdelen. Als er bovendien geen tekst wordt afgedekt wanneer dit niet nodig is. Nu lijkt het instellen van de breedte tot 0.5 in het bovenstaande voorbeeld het probleem te verlichten, maar niet volledig te voorkomen.

Wat ik ook zou willen weten of er daar goed gepolijste, aangepaste datagrids zijn die dit oplossen. Van het proberen om een ​​oplossing te vinden, vermoed ik dat de enige beschikbare oplossingen meer ad-hoc zijn.

0

1 antwoord

Ik ken twee manieren om dit probleem te voorkomen.

1) Gebruik Lijst met een speciale artikel-renderer, die kolommen simuleert (zeg HBox gescheiden door regels) en een koptekst, die de lay-out van de item-renderer herhaalt. Het zijn niet erg elegante oplossingen, maar de grootte is redelijk voorspelbaar. U kunt ook eenvoudig de sorteerfunctie toevoegen (door knoppen toe te voegen aan de koptekst), maar ik weet niet zeker of het formaat van kolommen hier kan worden geïmplementeerd.

2) Gebruik vonk s: DataGrid van SDK 4.x. Het heeft zulke grote problemen niet bij AFAIK.

1
toegevoegd