Registreer een bestandsminiatuur bij het besturingssysteem voor een willekeurig bestandstype

Is er een manier om wat inhoud aan de bovenkant van mijn bestand (binair bestand) toe te voegen dat een thubmnail van het bestand weergeeft (mogelijk ook opgenomen in het binaire bestand)? Als alternatief is het mogelijk om een ​​verborgen bestand of map te maken die miniaturen naar bestanden voor de OS/bestandsbrowser in kaart brengt?

Ik ben eigenlijk alleen geïnteresseerd in * nix. Ook, ik vraag niet hoe een thumbnail te maken, ik vraag hoe de thumbnail te associëren (of laat de filebrowser het uit het bestand lezen) onder zeg Gnome of KDE, of MAcOS.

Voor het geval je nieuwsgierig bent, werk ik met zeer grote 3D-wetenschappelijke gegevenssets in het HDF5-formaat. De datasets zijn ECHT groot en duren FOREVER om te genereren, te verkennen en te renderen, en er zijn er tonnen. Het zou geweldig zijn om ze in de bestandsbrowser te kunnen doorbladeren met miniaturen die de gebruiker (mijzelf en anderen) in staat zouden stellen om - in een lage resolutie - een deel van de dataset te bekijken om te beslissen welke te openen. HDF5 biedt wat "user-block" -ruimte aan het begin van het bestand waarin een afbeelding of XML-bestand kan worden opgeslagen, enz. Nogmaals, ik kan de miniatuurafbeelding genereren, ik heb een manier nodig om de bestandsbrowser te vertellen waar het is en dat het de miniatuur zou moeten weergeven.

Bedankt

0

1 antwoord

Je zou een plugin moeten schrijven voor het bestandsbeheer van elke desktopomgeving.

For GNOME, Nautilus is the assumed file manager. There are tons of previewers/thumbnailers available, so you can dissect one. Here's a simple MP3 cover art thumbnailer written in Python: https://bbs.archlinux.org/viewtopic.php?id=114098

Wat KDE en Mac OS betreft, weet ik het niet zo zeker. KDE zou vergelijkbaar moeten zijn met GNOME als het gaat om thumbnails, maar Mac OS valt buiten de scope van mijn kennis. Je zou een andere plug-in moeten coderen, neem ik aan.

0
toegevoegd