block level I/O trace

Ik probeer toegang te krijgen tot een blokniveau-I/O-tracering van een cloudbenchmark. Ive keek naar YCSB, Rain en een paar andere benchmarking-suites, maar geen van hen biedt block/byte-level logging. Ik denk aan het uitvoeren van een van deze benchmarks en het gebruiken van blktrace/blkparse om het I/O-trace te krijgen, maar het probleem hierbij is dat deze aanpak geen I/O-aanvragen vastlegt die worden vervuld door de paginacache als blktrace/blkparse werkt onder de bestandssysteemlaag (bij de blok-I/O-laag).

Is er een Cloud Benchmark-suite beschikbaar met blok/byte-niveau tracering? Als er geen is, hoe kan ik dan blktrace/blkparse-functionaliteit krijgen, inclusief die verzoeken die vervuld worden door de paginacache (misschien onderscheppen lezen/schrijven systeem?).

Bedankt.

ps. De optie om O_DIRECT te gebruiken met blktrace/blkparse is niet wenselijk omdat je dat niet kunt gebruiken met reeds gecompileerde programma's.

4

1 antwoord

Een andere tool die u kunt bekijken, is iosnoop http://www.brendangregg.com/blog/2014-07-16/iosnoop-for-linux.html Ik heb het gebruikt om alleen schijfniveau-sporen bij te houden, maar er zijn nog een aantal andere perf-hulpprogramma's https://github.com/brendangregg/perf-tools , wat u misschien kan helpen om aan uw behoeften te voldoen.

0
toegevoegd