XMPP gebruiken voor frequente communicatie met mobiele app

Een mobiele app waar ik aan werk, vereist dat de server er in korte tijd vaak mee communiceert, inclusief realtime (of heel nabije) dingen voor de app om te laten zien (van andere gebruikers).

Het wordt een iOS- en Android-app.

Ik was bezig met onderzoek naar C2DM en op deze pagina http://code.google.com/android/c2dm /quotas.html , onderaan raadt het aan om "het implementeren van XMPP of uw eigen protocol voor het uitwisselen van berichten" te overwegen.

Wat ik wil communiceren tussen de server en de app, valt niet gemakkelijk in de gebruikelijke chatrol van XMPP, hoe zou je het dan gaan implementeren?

Zou het een kwestie zijn van het kiezen van geschikte XMPP-bibliotheken voor de talen van de server en mobiele app, en vervolgens een aangepaste server (en clientzijde) te maken? Zou dit niet de batterij op de telefoon leeg laten lopen? Kan het worden gedaan over een RESTful architectuur?

(Als het helpt, worden er momenteel geen beslissingen voor de server genomen - behalve dat deze zeer schaalbaar moet zijn).

1

1 antwoord

Als wat u wilt communiceren, eenvoudig als xml kan worden weergegeven en niet te groot is, dan kan het eenvoudig via XMPP worden gedaan. XMPP is zeer uitbreidbaar. U moet de clientzijde schrijven (te verwachten) en een van de vele beschikbare servers gebruiken. Aanpassing op de server betekent meestal het schrijven van een component (generiek en ondersteund door de specificatie) of een soort van plug-in (dit zal serverspecifiek zijn), maar zonder meer informatie kon ik u niet vertellen of dat wel of niet nodig was.

Het wordt gebruikt voor veel meer dan alleen chat-apps, hoewel dat het meest gebruikelijke gebruik zou zijn. Vrijwel elke op tekst gebaseerde instant messaging kan worden afgehandeld (evenals anderen). Er is een groot aantal uitbreidingen van het basisprotocol om een ​​breed scala aan functionaliteit te ondersteunen .

2
toegevoegd
Bovendien heeft een niet-actieve TCP-verbinding, met name wat betreft de levensduur van de batterij, geen significant effect. Voor enkele nuttige informatie, zie xmpp.org/extensions/xep-0286.html (don Laat je niet afschrikken door de huidige 'uitgestelde' status van dat document - het is net vanwege een update van de auteur, de informatie is nog steeds relevant).
toegevoegd de auteur MattJ, de bron