De map van de verwijderde module voordat deze wordt uitgeschakeld

Wat ik deed

Laten we zeggen dat mijn module "some_module" heette. Zonder het uitschakelen van de Modules-menu, hernoemde ik die map en veranderde de inhoud, nu is het "another_module". Ik zie dat de site langzamer werkt en probeert nog steeds naar "some_module" te zoeken.

Wat ik heb geprobeerd en verwacht

Ik heb een paar keer geprobeerd de cache te wissen, in de verwachting dat Drupal de lijst met modules opnieuw opbouwt op basis van wat beschikbaar is. Ik weet echter niet zeker hoe de interne werking van modules die worden ingeschakeld/uitgeschakeld werkt, en ik weet niet of mijn site om deze reden nog steeds langzaam is, of om een ​​andere reden.

Wat ik heb gevonden in de documentatie

Ik heb enkele van de documentatie over Drupal Modules gelezen, maar het lijkt erop dat er een aantal vrij eenvoudige functies zijn zoals module_exists ( ), maar het beschrijft niet of het ooit zal stoppen met zoeken naar "some_module".

Mijn vraag

Dus mijn vraag is: heb ik opgeblazen vuilnis achtergelaten dat mijn Drupal-site vertraagt ​​door de module niet uit te schakelen voordat ik hem hernoem?

En een bonusvraag ... zijn er deze gedocumenteerde benchmarks van toepassing op deze situatie?

1

1 antwoord

Drupal blijft die module zoeken terwijl er nog steeds een vermelding voor is in de tabel systeem . Verwijder de invoer daar, verwijder alle tabellen die door uw module zijn gemaakt en wis vervolgens uw cachegeheugen. Het zal zijn alsof de module nooit heeft bestaan, dus als je merkt dat je site op dat moment traag is, weet je dat de metagegevens van de oude module niet de boosdoener waren.

4
toegevoegd
Sommige modules voegen ook kolommen toe aan andere tabellen zoals de knooppuntentabel of de gebruikerstabel, dus u moet de module verwijderen in plaats van de database zelf te bewerken.
toegevoegd de auteur Joshua Kissoon, de bron
Hallo @ Clive, ik kwam een ​​paar van zulke modules tegen, hoewel ik ze nu niet allemaal kan herinneren; een daarvan is drupal.org/project/quickstats . Ook sprak ik niet specifiek over kerntabellen; Een contrib-module zoals bijvoorbeeld commerce of ubercart (die veel ondersteuningsmodules hebben) kan ondersteuningsmodules hebben die aan hun tabellen worden toegevoegd, enzovoort ...
toegevoegd de auteur Joshua Kissoon, de bron
@ Joshua geen module zou kolommen aan een kernentiteitstabel moeten toevoegen, daar is het veldsysteem voor. Elke module die doet doet dingen verkeerd, en ik zou zeggen dat dit niet in de eerste plaats zou moeten worden geïnstalleerd. Uit interesse, aan welke modules heb je het?
toegevoegd de auteur Clive, de bron
@JoshuaKissoon Ja, je hebt helemaal gelijk, als het mogelijk is om een ​​module op de juiste manier te de-installeren, zou dat zeker moeten
toegevoegd de auteur Clive, de bron
Bedankt voor de uitgebreide uitleg. Ik heb de rij verwijderd en ik denk dat ik veranderingen onmiddellijk heb opgemerkt! Ik passeer placebo niet, maar ik denk dat ik een groot verschil voel.
toegevoegd de auteur Morgan Delaney, de bron
Kras dat - ENORM verschil. Dit was absoluut het probleem. :)
toegevoegd de auteur Morgan Delaney, de bron
Dit heeft mijn dag gered, nadat ik urenlang aan mijn haar heb zitten werken en allerlei dingen heb geprobeerd, van het opruimen van cache in Drupal tot Drush en Registry Rebuild!
toegevoegd de auteur robinmitra, de bron