Continue integratie voor een edelsteen?

Ik ben momenteel bezig met het ontwikkelen van een railsmotor. Het wordt opgeslagen op een privé-git.

Ik heb een "test" -toepassing die de motor gebruikt. In het gem-bestand wijs ik naar de git-repository voor de bron van het juweel. De logica hierachter is dat ik de enige ontwikkelaar van het project ben, maar er zijn een paar mensen die me helpen het te testen en ik moet die mensen elke dag voorzien van de nieuwste versie van mijn werk.

Ik zou graag willen dat elke nacht, laten we zeggen om 3 uur, dat mijn testapplicatie zichzelf update door de nieuwste versie van de edelsteen uit mijn git te halen.

Ik heb hier twee vragen over:

  1. Is "automatiseren" (cron job?) capistrano-inzet het ding om te doen? Of is er iets specifiekers waar ik naar moet kijken?
  2. Moet ik mijn edelsteenversie elke dag verhogen, zodat mijn testapplicatie weet dat er een nieuwere versie is, of dat hij deze elke dag eenvoudig uit git haalt, ongeacht de versie?

Op dit moment is wat ik doe:

  1. Ik verhoog de edelsteenversie in de git-repository.
  2. Met capistrano implementeer ik de toepassing elke nacht handmatig opnieuw.

Bedankt!

1

1 antwoord

Ik zou liever gebruiken:

  • een verschuivende tag voor ' test ' om ervoor te zorgen dat uw implementatieproces weet wat de exacte commit die het moet testen (verschuiven zoals in 'delete the old test tag, maak een nieuwe op de relevante commit om getest te worden voor die datum, en dan git push , en git push - tags om commits en dan tags te publiceren .)

  • git note in volgorde om informatie bij te voegen die uw proces mogelijk nodig heeft voor de commit die moet worden getest.

1
toegevoegd
Ik begrijp niet helemaal wat je me daar vertelt. Ik heb mijn setup een beetje geëvolueerd sinds ik de vraag schreef: ik heb nu een cron-taak die elke avond de "cap deploy" uitvoert, dus het is nu gewoon een kwestie om de edelsteenversie in de repository te verhogen. Wat zou het behalen van een 'test'-tag en git-note kunnen betekenen?
toegevoegd de auteur Dominic Goulet, de bron
Oké, maar mijn oorspronkelijke vraag was hoe ik elke dag in de git-repository moest deployen.
toegevoegd de auteur Dominic Goulet, de bron
ja bedankt voor de tip!
toegevoegd de auteur Dominic Goulet, de bron
@DominicGoulet: mijn antwoord ging over het tijdig in gebruik nemen van een specifieke commit (in plaats van wat je elke nacht kunt gebruiken), en het krijgen van de gem-versie van notities die bij die commit horen in plaats van te proberen deze uit een bestand te extraheren.
toegevoegd de auteur VonC, de bron
@DominicGoulet: Ik vind dat je cron-taak voldoende moet zijn. Ik wees gewoon op manieren om extra informatie toe te voegen zonder bestaande commits te wijzigen.
toegevoegd de auteur VonC, de bron