"http" en "?" krijgen cutoff in android webview mailto links

@Override
public void onCreate(Bundle savedInstanceState) {
    super.onCreate(savedInstanceState);
    this.getWindow().requestFeature(Window.FEATURE_PROGRESS);
    setContentView(R.layout.main);

   //Don't create another webview reference here,
   //just use the one you declared at class level.
    webview = (WebView) findViewById(R.id.webview);
    webview.getSettings().setJavaScriptEnabled(true);
    webview.loadUrl("http://www.example.com");

    webview.setWebChromeClient(new WebChromeClient() {
        public void onProgressChanged(WebView view, int progress)
        {
            activity.setTitle("Loading...");
            activity.setProgress(progress * 100);

            if(progress == 100)
                activity.setTitle(R.string.app_name);
        }
    });

    webview.setWebViewClient(new WebViewClient() {
        @Override
        public void onReceivedError(WebView view, int errorCode, String     description, String failingUrl)
        {
       //Handle the error
        }

        @Override
        public boolean shouldOverrideUrlLoading(WebView view, String url)
        {
          if(url.startsWith("mailto:")){
              MailTo mt = MailTo.parse(url);
              Intent i = newEmailIntent(HelloWorld.this, mt.getBody(), mt.getSubject());
              startActivity(i);
              view.reload();
              return true;
        }

        view.loadUrl(url);
        return true;
    }

   });
}
public static Intent newEmailIntent(Context context, String body, String subject ) {
    Intent intent = new Intent(Intent.ACTION_SEND);
    intent.putExtra(Intent.EXTRA_EMAIL, new String[] {});
    intent.putExtra(Intent.EXTRA_TEXT, body);
    intent.putExtra(Intent.EXTRA_SUBJECT, subject);
    intent.setType("rfc2368/html");
    return intent;
   }
} 

Probeer een mailto toe te voegen aan een webview-applicatie. Wanneer u de toepassing uitvoert en op een mailto-link klikt, wordt de messenger geopend. Om de een of andere reden "http" en "?" worden afgesneden en niet herkend door de mailto. Dezelfde mailto-link werkt perfect in de normale browser van apparaten. Het enige veld dat ik moet krijgen, zijn onderwerp en lichaam.

0
Kun je vaststellen op welk punt de mailto-link verminkt raakt?
toegevoegd de auteur slayton, de bron
Sorry, ik had duidelijker moeten zijn. Op welk punt in uw code de koppeling wordt verbroken, om dit te achterhalen, moet u de URL-reeks weergeven op alle plaatsen waar deze wordt gebruikt met behulp van logcat.
toegevoegd de auteur slayton, de bron
Ema & zwnj; il Van dit voorbeeld het enige dat getoond wordt in de body van het mailto bericht is "/ exampletype" Alles voor de/en beginnend bij? en na het missen.
toegevoegd de auteur zef99, de bron

1 antwoord

Goede gok: zorg ervoor dat een van de inhoud in de mailto-koppeling tussen onderwerp/hoofdtekst-URL's is ontsnapt (geen letterlijke schuine strepen, ampersands, enz.) Wanneer ze de MailTo ontleedcode bereiken. "? " is in het bijzonder een gereserveerd teken voor kopteksten in de Mailto RFC .

Dat is niet

mailto://...subject=http://foo.com?x=y

maar in plaats daarvan proberen

mailto://...subject=http%3A%2F%2Ffoo.com%3Fx%3Dy
0
toegevoegd
Ik heb de schuine strepen naar voren en de vraagtekens vervangen door de juiste URL-codering en krijg nog steeds niet het hoofdgedeelte en het onderwerp vooraf ingevuld.
toegevoegd de auteur zef99, de bron