CakePHP-helpers laden

Dit is een vraag met meerdere delen.

Achtergrond:

Ik bouw mijn eerste site met behulp van CakePHP en ik vind het tot nu toe leuk. Ik heb een DB-configuratie, initiële gegevens geladen en een paar modellen, weergaven en controllers om met de gegevens te communiceren.

I've created a globally accessible function to create Add/Edit/Delete type image links in various areas. It will be used across multiple views, so I need it accessible, essentially, everywhere. The function is defined in /app/config/bootstrap.php. I was hoping to use the HTML Helper's $html->image() and $html->link() methods to facilitate this, but they're not available in bootstrap.php and I'm not sure how to load/access the HTML Helper where I've defined my function.

Vragen:

1) Is dit een redelijke/idiomatische plaats om een ​​functie van dit soort te definiëren?

2) Als dit niet de juiste plaats is om de functie te definiëren, waar moet ik dit dan definiëren?

3) Als dit de juiste plaats is om de functie te definiëren, hoe kan ik dan verschillende CakePHP-helpers laden?

Nogmaals, ik ben nieuw in CakePHP, dus laat me alsjeblieft weten of mijn vraag onduidelijk is, en vergeef mijn onwetendheid. Ik heb een aardig aantal van de CakePHP-documentatie gelezen/opgezocht en ik kan voldoende referenties vinden voor het laden van helpers binnen Controllers via App :: import (...); of $ helpers = array (...); , ik lijk geen toegang te hebben tot het App-object en het lid $ helpers is specifiek voor de AppController -klasse , Neem ik aan. Ik neem aan dat ik dit verkeerd doe, dus help me alsjeblieft om de Cake-manier te begrijpen om dit te bereiken.

1

1 antwoord

Nee, dat is niet de juiste plaats voor een dergelijke functie (of juister, het druist in tegen het MVC-paradigma). Een betere aanpak zou zijn maak je eigen helper voor de functie. Afhankelijk van de complexiteit van de links kunt u ook elementen gebruiken.

Als vuistregel dienen alleen functies die volledig onafhankelijk zijn van iets anders in de app in bootstrap.php te staan, en zelfs de meeste daarvan zouden vaak ergens anders beter zijn.

2
toegevoegd
Geweldig, bedankt voor de hulp, ik heb het nu aan het werk!
toegevoegd de auteur theraccoonbear, de bron