Verzend e-mail vanuit Gmail-account met Goddady

Ik weet zeker dat dit al is gevraagd, maar ik heb de juiste vraag of antwoord nog niet gevonden.

Ik heb een asp.net-site in Godaddy en wat ik zou willen weten is hoe, indien mogelijk, een e-mail te verzenden vanuit een Gmail-account (of een ander domein dat VERSCHILLEND is van dat van Godaddy).

Ik heb een virtuele dedicated server en een aantal domeinen, maar ik wil niet dat de e-mail wordt verzonden vanaf een e-mailaccount van een van deze twee domeinen.

Dit is mijn code:

public static bool _SendMail(string tMailTo, string tSubject, string tBody, string tAttach)
{
  MailMessage mail = new MailMessage();
  mail.From = new MailAddress(tMailFrom);
  mail.To.Add(tMailTo);
  mail.Subject = tSubject;
  if (!tAttach.Equals(""))
  {
    mail.Attachments.Add(new Attachment(tAttach));
  }
  mail.Body = tBody;
  mail.IsBodyHtml = true;

  SmtpClient smtp = new SmtpClient();
  smtp.Host = "relay-hosting.secureserver.net";
  smtp.Send(mail);
  return true;
}

tMailFrom: [email protected]

Het maakt me echt niet uit of het via Godaddy of Gmail gaat, dus ik heb ook geprobeerd om smtp.Host = "smtp.gmail.com" te gebruiken, en nadat ik de volgende twee regels had toegevoegd, werkte het op localhost, maar deed het niet t werkt eenmaal geĆ¼pload in Godaddy:

smtp.Credentials = new NetworkCredential(smtpUser, smtpPass);
smtp.EnableSsl = true;

Wat doe ik verkeerd? Is dit zelfs mogelijk? En ook, wat moet ik wijzigen als ik vanuit een e-mailaccount in een ander domein wilde verzenden? Moet ik gewoon de SMTP veranderen?

Bedankt!

0
Hoi. Ja, ik heb geprobeerd de e-mail te verzenden met zowel "relay-hosting.secureserver.net" als "smtp.gmail.com" als host, geen SSL en ontvangen "SocketException: een verbindingspoging is mislukt ..". Toen probeerde ik de inloggegevens en dezelfde fout te verwijderen ..
toegevoegd de auteur Gonzalo, de bron
Heb je de poort opgegeven? Bekijk deze pagina
toegevoegd de auteur Thomas Levesque, de bron
Heb je geprobeerd de e-mail te verzenden zonder de regel smtp.EnableSsl = true?
toegevoegd de auteur TheGeekYouNeed, de bron

3 antwoord

Ik zou u aanraden om eerst een testclient op uw ontwikkelmachine te installeren met behulp van gmail. Gewoon om ervoor te zorgen dat godaddy geen smtp-verkeer blokkeert.

Ik had eerder succes met deze configuratie: 
  
 

Configureer het gewoon in web.config en gebruik de klasse SmtpClient zonder parameters/eigenschappen. Het krijgt de configuratiegegevens van web.config, app.config in Windows-gebaseerde applicaties.

1
toegevoegd
Bedankt! Gewoon de poort toegevoegd en het werkte! Wat moet ik wijzigen als ik vanuit een e-mailaccount in een ander domein wil verzenden? Ik heb geen toegang tot de e-mailserver. Moet ik de serverbeheerder vragen en de host en poort wijzigen?
toegevoegd de auteur Gonzalo, de bron
Wat bedoelt u? Zoals een andere e-mailprovider, bijvoorbeeld live mail, yahoo of yourowndomain.com? Zoek in dat geval de gegevens op die nodig zijn voor het gebruik van hun smtp-server en wijzig de instellingen in web.config dienovereenkomstig. maar ik weet niet precies wat je bedoelt?
toegevoegd de auteur wullinkm, de bron

Gmail en GoDaddy hebben beide authenticatie nodig, het zijn geen open relais. Voor Gmail gebruikt u MUST de gebruikersnaam en het wachtwoord van een Gmail-account als de inloggegevens. Voor GoDaddy moet u uw inloggegevens voor uw account gebruiken.

0
toegevoegd

GoDaddy blokkeert poort 25 als je een smtp-relais van derden wilt gebruiken. Ik heb de http://elasticemail.com REST API gebruikt die wordt aangeroepen via poort 80 waardoor je mogelijk geblokkeerd kunt raken smtp-poorten van GoDaddy. Je kunt ook verzenden vanuit elk domein dat je wilt.

0
toegevoegd