hoe de breedte van een html-cel te veranderen

Ik heb een html-tabel die ik graag de grootte van de cel handmatig wil regelen. Ik raak in de war over hoe het hoort te werken. Allereerst is er een CSS-kenmerk 'tabellay-out' dat bepaalt of de celgrootte automatisch wordt ingesteld op de grootste inhoud in de kolom of op een vaste grootte. Ik probeerde de css-breedte in te stellen voor de td-elementen met behulp van table-layout = auto en = fixed, en beide keren krimpt de inhoud van de oorspronkelijke grootte. Het probleem is dat het niet krimpt tot de grootte die ik wilde gebruiken, ongeacht de waarde van de tabellay-out. Hier is mijn css-code:

table {table-layout:fixed;}
tr, td {border-style:solid;
  border-width:2px;}
.coursename{width:50px;}
.startdate {width:5px;} 
.isbn{width:10px;}
.author {width:20px;}
.booktitle{width:10px;}

Ten tweede, wat zijn precies de regels voor een automatische tafellay-out? Als de inhoud van alle tabelcellen samen de grootte van de pagina overschrijdt, zijn er dan bepaalde kolommen die als eerste krimpen? Zullen ze krimpen?

1
Kun je voorbeeld-HTML plaatsen met inhoudsvoorbeeld? Het is moeilijk om de oplossing alleen met CSS te vinden.
toegevoegd de auteur Alexey Ivanov, de bron

2 antwoord

Een idee dat kan helpen, is als u een link in elke cel hebt, bijvoorbeeld de koppeling zo instellen:

a { display: block; width: 30px; }

Doe dit voor elke cel in de tabelrij en u zult tabelcellen met vaste breedtes hebben. Op voorwaarde dat je ook de breedte van de tafel hebt aangepast ... :)

1
toegevoegd

Ik ben nog steeds niet zeker wat uw probleem is, maar u kunt het proberen     {Table-layout: erven;} Dit zou de grootte van het bovenliggende element moeten krijgen. U zou ook het CSS-element in de HTML kunnen invoegen en het andere elementen laten opheffen door het vooraf te laten gaan met een!     {Class = "! Breedte: 300px;"}

Ik hoop dat dit helpt.

0
toegevoegd