FileMaker Pro 9 Client + FileMaker Server 11 + Windows 7: problemen met afdrukken

Opstelling:

  • Verschillende computers met FileMaker Pro 9 op Windows 7 Professional x64
  • FileMaker Server Advanced 11 on OSX 10.6
  • Office-printers die zijn ingesteld via TCP/IP

Seemingly at random, FileMaker will decide not to print. Regardless of whether the print job is called from a script or from clicking File -> Print, and regardless of which printer is selected, on occasion an error message will appear that reads something like

FileMaker kan niet afdrukken, omdat deze printer niet op een poort is aangesloten.

Dat is belachelijk. Ik kan vanuit elke andere toepassing afdrukken wanneer dit gebeurt en een herstart van FileMaker lijkt het probleem op te lossen. Er zijn geen problemen met printers in andere applicaties, en dit gebeurt maar af en toe ... maar meestal gebeurt dit terwijl ik niet op kantoor ben en een klant op een factuur staat te wachten.

Als u probeert af te drukken vanaf elke printer, wordt hetzelfde foutbericht weergegeven.

Ik heb problemen met het reproduceren van deze fout, ook ... waardoor het nog moeilijker wordt om een ​​diagnose te stellen. Het is nu ook gebeurd op verschillende computers (die allemaal bijna identieke hardware hebben en op dezelfde manier zijn opgezet).

Suggesties?

0

3 antwoord

It sounds very odd that File->Print does not work, however if you're using printer settings stored in scripts you need to make sure that the saved printer is named the same on all workstations.

1
toegevoegd
Zij zijn. Wat vreemd is, is dat het meestal werkt, maar zo nu en dan, het is gewoon niet en ik kan het leven van mij er niet achterhalen waarom.
toegevoegd de auteur eckza, de bron

Voor iedereen die dit onderzoekt, is er een gedeeltelijke oplossing om Filemaker soms in de compatibiliteitsmodus in te stellen. Maar ik ben dit probleem vaak tegengekomen met FM en het is een van de meest vervelende problemen met dit platform.

0
toegevoegd

Ik zou aanraden om in een printerplug-in te kijken. FileMaker heeft altijd problemen gehad met afdrukken en ik denk dat u zult merken dat u veel betere controle en consistentie hebt met een plug-in.

Ik heb een paar verschillende gebruikt en heb niet geconstateerd dat iemand stabieler is dan een andere, maar ik denk dat Dracoventions plug-in is het beste voor het geld.

0
toegevoegd